Biden Demokrasi ve Siyasi Şiddet Konuşması Yapacak

Biden Demokrasi ve Siyasi Şiddet Konuşması Yapacak

ABONE OL
19:45 - 02/11/2022 19:45
Biden Demokrasi ve Siyasi Şiddet Konuşması Yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Beyaz Saray danışmanları, ABD Başkanı Joe Biden’ın bugün ABD Kongresi’nde yapacağı konuşmada “dehşet verici” siyasi şiddete değineceğini söyledi.

Beyaz Saray Genel Sekreter Yardımcısı Jen O’Malley Dillon, “Bu akşam kendisinden, son birkaç aydır söylediklerine benzer şekilde, ara seçimlerde demokrasi dahil tehlikede olan çok şey olduğunu duyabilirsiniz” dedi.

Beyaz Saray’ın kıdemli danışmanı Anita Dunn da Biden’ın konuşmasını, geçen yıl 6 Ocak’ta ABD Kongre Binası’na düzenlenen saldırı ve hafta sonu Demokrat Partili Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin eşine düzenlenen saldırıya karşı yapacağını kaydetti.

Dunn, “Başkan konuşmasını ABD Kongresi’nden yapacak çünkü 6 Ocak’ta şiddetin orada demokratik süreçleri yıkmaya yöneldiğini gördük. Çoğu Amerikalı’nın tiksindirici bulduğu siyasi şiddet tehdidi ve siyasi amaçlarınızı ilerletmek için şiddet kullanacağınız fikri, neredeyse tüm Amerikalılar’ın karşısında birleştiği ve hepimizin karşı çıkabileceği bir şey. Yakın zamanda korkunç şeyler olduğunu gördük” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Genel Sekreter Yardımcısı O’Malley Dillon, Demokrat Parti Ulusal Komitesi’nin Kongre’de saat 19.00’da düzenleyeceği etkinliğe katılacak olan Biden’ın, gelecek hafta yapılacak ara seçimlerde Demokratlar’ın Kongre’nin kontrolunu ellerinde tutacaklarından emin olduğunu söyledi.

Ancak bu iyimserlik, Cumhuriyetçiler’in Temsilciler Meclisi’nin kontrolunu neredeyse kesin olarak ele geçireceğini öngören ve Senato’yu başa baş gösteren tahminlerin çoğuyla tezat oluşturuyor.

Dunn, 2024 başkanlık seçimi için de Biden’ın daha önce de söylediği gibi yeniden yarışa girme niyetinde olduğunu söyledi. Resmi bir açıklama henüz yapılmamış olsa da Dunn, “Bazı planlamalar yapıyoruz” dedi.

Biden’ın selefi Cumhuriyetçi Donald Trump, Beyaz Saray için bir kez daha aday olacağının işaretlerini açıkça veriyor. Trump’ın destekçileri, Biden’ın 2020 seçimlerindeki zaferinin tescillenmesini durdurmak amacıyla 6 Ocak 2021’de Kongre Binası’nı basmıştı.

Onlarca mahkeme, eyalet yetkilileri ve Trump’ın kendi yönetiminin üyeleri tarafından yapılan incelemeler, seçim yenilgisinin yaygın bir sahtekarlığın sonucu olduğu yönündeki iddialarını reddetmiş olsa da, eski başkan görevden ayrıldığından beri bu yalanları yaymaya devam etti.

Amerikalılar’ın önemli bir kısmı da bu yalan iddiaları kabul ediyor gibi görünüyor. Hafta başında sonuçlanan bir Reuters/Ipsos anketine göre Amerikalılar’ın yüzde 49’u seçmen sahtekarlığının yaygın bir sorun olduğunu düşünüyor. Bu oran Demokratlar arasında yüzde 34, Cumhuriyetçiler arasında yüzde 69.

Demokratlar’ın yüzde 28’i ve Cumhuriyetçiler’in yüzde 62’si dahil toplam yüzde 44’lük kesim, ABD seçimlerine hile karıştırıldığından endişe duyduğunu söyledi.

Bu inançlara rağmen katılımcıların yüzde 67’si, kendi oy pusulalarının doğru bir şekilde sayılacağından emin olduklarını belirtti. Demokratlar’ın ve Cumhuriyetçiler’in büyük çoğunluğu da bu orana dahil.

VOA tarafından geçilen Biden Demokrasi ve Siyasi Şiddet Konuşması Yapacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden Demokrasi ve Siyasi Şiddet Konuşması Yapacak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden Demokrasi ve Siyasi Şiddet Konuşması Yapacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.