Biden Batan Banka Yöneticilerini Hedef Aldı

Biden Batan Banka Yöneticilerini Hedef Aldı

ABONE OL
23:59 - 17/03/2023 23:59
Biden Batan Banka Yöneticilerini Hedef Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Başkanı Joe Biden, Silikon Vadisi Bankası ve Signature Bank’in batmasından sonra yönetim olarak aldıkları önlemlerin ardından bugün yaptığı yazılı açıklamada, attıkları adımlar sebebiyle bankacılık sisteminin bugün daha dirençli olduğunu belirtti. Biden, Kongre’ye bankaların batmasında rolü olan üst düzey banka yöneticilerine daha sert ceza verilmesi için harekete geçmesi çağrısında bulundu.

Başkan Biden Silikon Vadisi Bankası’nın batmasının ardından mevduat sahiplerine güvence verilmesi gibi adımların küçük işletmeler ve istihdamın korunması için gerekli olduğunu ve bu sürecin maliyetini vergi mükelleflerinin sırtlamayacağını bir kez daha vurguladı.

“Sorumlu olanlardan hesap sorulması konusunda kararlıyım”

Yaptığı yazılı açıklamada, “Bu karmaşadan sorumlu olanlardan hesap sorulması konusunda kararlı olduğumu söylemiştim. Kimse hukukun üstünde değildir” diyen Biden, hesap verilebilirliğin güçlendirilmesinin gelecekte yanlış yönetimin engellenmesinde önemli bir caydırıcı olduğunu kaydetti.

ABD’de bu konuda var olan yasanın yönetimin banka yöneticilerini sorumlu tutma yetkisini sınırlandırdığını belirten Başkan Biden, Kongre’ye bankaların batmasında rolü olan üst düzey banka yöneticilerine daha sert ceza verilmesi için harekete geçmesi çağrısında bulundu.

Kongre’ye üç alanda çağrı

ABD Başkanı Joe Biden, Kongre’ye Federal Mevduat Sigortası Kurumu’nun (FDIC), batan Silikon Vadisi Bankası ve Signature Bank’in yöneticilerinden, hisselerden elde edilen kazanımlar dahil tazminat alınması yetkisinin genişletilmesi çağrısı yaptı.

Açıklamada Silikon Vadisi Bankası CEO’sunun bankaya el konulmadan günler önce 3 milyon dolar değerinde hisse sattığı yönündeki haber hatırlatıldı.

Başkan Biden Kongre’ye FDIC’in yetkisinin, yönettikleri bankalara el konulan yöneticilerinin bankacılık sektöründe göreve gelmelerinin yasaklanmasına yönelik önlemlerin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Biden üçüncü olarak FDIC’in yetkisinin batan bankaların yöneticilerine para cezası getirilmesi konusunda genişletilmesi çağrısı yaptı.

Açıklamada Biden’ın bu üç alanda Kongre ile birlikte çalışmaya hazır olduğu da vurgulandı.

VOA tarafından geçilen Biden Batan Banka Yöneticilerini Hedef Aldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden Batan Banka Yöneticilerini Hedef Aldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden Batan Banka Yöneticilerini Hedef Aldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.