Beyaz Saray’dan Kınama

Beyaz Saray’dan Kınama

ABONE OL
13:33 - 14/11/2022 13:33
Beyaz Saray’dan Kınama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Beyaz Saray İstiklal Caddesi’ndeki saldırıyı yazılı bir açıklamayla kınadı. Açıklamada, “Terörizmle mücadelede NATO müttefikimiz Türkiye’yle omuz omuzayız” denildi.

Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean-Pierre tarafından yayınlanan yazılı açıklama, “Amerika İstanbul’daki şiddet eylemini güçlü bir şekilde kınıyor. Yaralıların üzüntüsünü paylaşıyor ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Terörizmle mücadelede NATO müttefikimiz Türkiye’yle omuz omuzayız” ifadeleri yer aldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da sosyal medya hesabı üzerinden Türkçe paylaştığı mesajında “Milletimiz için oldukça anlamlı olan bu günde, tam da 13 Kasım 2015 tarihinde hayatını kaybedenleri anarken Türk halkı kalbinden, İstanbul’dan saldırıya uğradı. Türk insanına mesajımız: acınızı paylaşıyoruz. Başımız sağ olsun. Terörle mücadelede yanınındayız” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis saldırıdan şok ve derin üzüntü duyduğunu belirtti.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de, sosyal medya hesabında “İstanbul’dan korkunç haber” ifadesini kullandı ve “düşüncelerimiz Türkiye halkı ve saldırının kurbanlarının aileleriyle. Yaralananlara acil şifa diliyorum” dedi.

VOA tarafından geçilen Beyaz Saray’dan Kınama haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Beyaz Saray’dan Kınama haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Beyaz Saray’dan Kınama haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.