Beto O’Rourke da Başkanlık Yarışında

ABONE OL
13:51 - 16/03/2019 13:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eski Temsilciler Meclisi üyesi ayrıca geçen yıl Teksas’tan senatör adayı olan Beto O’Rourke aylarca süren spekülasyonların ardından Demokrat aday adayı olarak Başkanlık yarışına katıldı.

46 yaşındaki O’Rourke, aday adaylığını açıklayan 15’inci Demokrat oldu.

O’Rourke geçen yıl Teksas’taki Senato yarışını Cumhuriyetçi Ted Cruz’a çok az farkla kaybetmiş ancak kampanyası ülke genelinde Demokrat Parti’ye enerji kazandırmıştı.

Teksas’taki kampanyasıyla eski Başkan Barack Obama’yla kıyaslanmıştı.

Eşinin yanında oturduğu bir video klip üzerinden yarışa katıldığını açıklayan O’Rourke, ülke için bu anın dönüm noktası olduğunu kaydetti.

O’Rourke, ekonomi, demokrasi ve iklim değişikliği konularındaki zorlukların hiç bu kadar büyük olmadığını da söyledi.

O’Rourke Iowa’da hemen kampanya çalışmalarına da başladı.

Geçen hafta Iowa’da yapılan kamuoyu yoklaması O’Rourke’u sadece yüzde 5 puanla Demokratlar arasında 5. sırada gösteriyordu.

Aralık ayında yapılan bir ankette ise O’Rourke’a destek Iowa’da yüzde 11’di.

Eski Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın da Demokrat Parti’den başkan adaylığını kısa süre içinde açıklaması bekleniyor.

O’Rourke, daha önce 3 dönem Temsilciler Meclisi’nde görev yaptı. O’Rourke bu dönemde Amerika’nın Meksika’yla sınır bölgesi olan Batı Texas’ı temsil etti.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.