BETAK, depremde hayatını kaybedenler için Anma Töreni düzenledi

BETAK, depremde hayatını kaybedenler için Anma Töreni düzenledi

ABONE OL
15:46 - 06/02/2024 15:46
BETAK, depremde hayatını kaybedenler için Anma Töreni düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya`nın Başkenti Berlin`de Türk-Alman Kadınlar Birliği (BETAK) 6 Şubat yaşanan büyük deprem felaketi nedeniyle, Tiyatro 28’de bir ‘Anma Töreni’ düzenledi.

Etkinliğe gelen misafirlerimiz, salondaki konuşmalar öncesi depremde BETAK tarafından hazırlanan ‘Depremzedelerinin fotoğraf ve Hikâye Sergisi’ni ziyaret ettiler.

Sergi ziyareti sonrası sunumunu BETAK Yönetim Kurulu Üyesi Alev Ayhan’ın üstlendiği ve BETAK Başkanı Hatice Selçuk konuşması ile başlayan etkinlikte önce depremden hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Etkinlik daha sonra depremde hayatını kaybedenlerin anısına konuk konuşmacıların, anılarını paylaşmaları ve deprem ile ilgili konuşmalarına geçildi.

Antiochenisch-orthodoxe Kirche Bischof’u Dr. Hanna Haikal, ‘Toplumsal dayanışma ve birliğin önemi’, Alman İslam Akademisi’nden (Deutsche Islam Akademie e.V.) Sümeyye Kılıçaslan-Khan, ‘Kültürel çeşitlilik ve eğitim üzerine düşünceler’, Berlin Süryani Cemaati’nin Ruhani Lideri Murat Üzel ‘Toplumlar arası diyalog ve anlayışın gücü’, yazar Müslüm Kabadayı özellikle deprem sonrası başta Hatay olmak üzere deprem bölgesindeki ekonomik ve coğrafi koşullar ile ilgili ‘Bir daha yıkım yaşamamak için Hatay’ımızı deprem gerçeğine göre ayağa kaldırmalıyız’ konulu konuşmalar yaparken, Hatay Samandağlı Macit Şahyazıcı, anma gecesi için hazırladığı özel bir şiir seslendirdi.

Depremle ilgili Hatay’da çekilen resimler ve filmlerin yer aldığı “Berlin’de Hepimiz Tek Yürek Olduk.” konulu sinevizyon gösterisinin ardından Metropol FM’in Müdürü Tamer, ‘Berlin’in dayanışma ruhu hakkında bir konuşma yaptı. Etkinlik Hatay ile yapılan Canlı Telefon Bağlantısı ile devam etti.

Geçtiğimiz yıl Berlin’de başarılı ‘Bir Arabesk Müzikali – AFARA’ adlı tiyatral konser gerçekleştiren Hatay doğumlu sanatçı Uğur Arslan ile yapılan görüntülü canlı yayınla bağlantısı ile son bulan etkinlikte, depremde abisi ve yeğeni ile yakınlarını kaybeden sanatçı kendisine BETAK Başkanı Hataylı Hatice Selçuk ve salondaki izleyicilerin sorularını da yanıtladı.

Zaman zaman hüzünlü bir ortamda devam etkinlikte bazı seyircilerin gözyaşlarını tutamadığı gözlemlenirken, Hataylı bir izleyici Uğur Arslan’a evlerimiz yıkıldı, buradaki akrabalarımızın yanında kalıyoruz, bir an önce bizim evlerimiz yapılsın, memlekete dönelim çağrısında bulundu.

Hemen hemen salonun tamamını dolduran ve 6 Şubat depreminde yakınlarını kaybeden büyük bir çoğunluğu Antakya-Hataylı depremzedelerin yakınları ve bizzat depremi yaşamış olan izleyiciler, yaklaşık 2 saat süren anma töreninden sonra duygu seli ile salondan ayrıldılar. Kaynak: Berlin SES

ha-ber.com/Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.