BETAK Cumhuriyetin 100. Yılını görkemli bir balo ile kutladı

BETAK Cumhuriyetin 100. Yılını görkemli bir balo ile kutladı

ABONE OL
23:55 - 02/11/2023 23:55
BETAK Cumhuriyetin 100. Yılını görkemli bir balo ile kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

BETAK Cumhuriyetin 100. Yılını görkemli bir balo ile kutladı. Balonun geliri Antakya’da kurulacak anaokuluna bağışlandı.

Berlin Türk-Alman Kadınlar Birliği (BETAK) 29 Ekim Cumhuriyetin 100. yılını Titanik Otel’de düzenlediği    görkemli bir balo ile kutladı.

Baloya T.C. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, daha önce Başkent Berlin’de     konsolos ve müsteşar olarak görev yapan Büyükelçi İskender Okyay, Federal Meclis milletvekili Serap Güler (CDU), Berlin’de göreve yeni başlayan Başkonsolos İlker Okan Şanlı ve eşi Berlin Büyükelçiliği Müsteşarı Aslı Şanlı,  Muavin konsolos Nagi Tayru, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Başkan Yardımcısı Mehmet Eskiyapan,  Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) Başkanı Remzi Kaplan, sivil toplum kuruluşları ve derneklerin temsilcileri ile Berlinliler katıldı.

Açılış konuşmasına konukları Türkçe ve Almanca selamlayarak başlayan BETAK Başkanı Hatice Selçuk ardından, Nazım Hikmet’in ‘Büyük Taarruz’ adlı şiirini okudu.

Hatice Selçuk konuşmasına, “Bundan tam 100 yıl önce savaştan çıkmış bir lider, yoksulluk içinde fedakâr bir halk ile canlarını hiçe sayarak tarihteki ilk büyük anti-emperyalist savaşı verdi. Cumhuriyetimizin temelinde yurdumuzun kadim topraklarında, yedi düvele karşı verilen ‘Kurtuluş Savaşı’ vardır. Kadın ve erkeğin eşit, bağımsızlığın daimî, bilimin yol gösterici, demokrasinin belirleyici olduğu CUMHURİYET, işte yıkıma uğramış bu topraklarda küllerinden yeniden doğdu. Bugün, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde kazanılan, Cumhuriyet değerlerimizi korumak, yaşatmak ve her zaman ileriye götürmek için verdiğimiz sözü yineleme günüdür.” şeklinde devam ederek; “ATAM, ‘Ya İstiklâl ya ölüm!’ dediğin o yüce günde sayende fikri hür, vicdanı hür bir ulus olarak küllerimizden yeniden doğduk. Tüm kalbimizle minnetle, saygıyla, ruhunuz şad olsun. İyi ki doğdun Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları, Yaşasın Cumhuriyet” şeklinde bitirdi.

Büyükelçi Ahmet Başar Şen, “Mustafa Kemal imparatorluğun küllerinden Cumhuriyeti kurdu”

Daha sonra söz alan, Büyükelçi Ahmet Başar Şen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının 600 yıldan fazla hüküm sürdükten sonra yıkılan bir imparatorluğun küllerinden Türkiye Cumhuriyeti kurduğunu söyleyerek, “29 Ekim 1923 tarihinden bu yana çağdaş demokratik, laik, sosyal hukuk devleti anlayışında hayata geçirilen Cumhuriyet değerleri, günümüze ve geleceğimize ışık tutmaya devam etmektedir. Cumhuriyet, Türkiye’nin ekonomik dönüşüm ve gelişiminin itici gücü olmuş, geçen yüzyılda Türkiye her alanda, küresel açıdan rekabet edebilen, coğrafyasında en gelişmiş altyapıya sahip bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Cumhuriyet, tüm kadınların toplumda eşit haklara sahip olmasını sağlamıştır. Türkiye, birçok Avrupa ülkesinden daha önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıdı. Günümüzde ise genç, iyi eğitimli, üretken ve çalışkan nüfusu, benzersiz coğrafi konumu, güçlü sanayi, lojistik ve dijital altyapısı ve enerji alanında oynadığı merkezi rol ile ciddi bir ekonomik kapasite ve potansiyele ulaşmıştır. Şekillenmekte olan yeni küresel, siyasi ve ekonomik düzende de rolü ve etkisi giderek artan bir ülkedir. Kuruluşundan bu yana Cumhuriyetimizin dış politikasına bir temel ilkesi, Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ olmuştur.” dedi.

Şen: “Türkiye, İnsani açıdan yıldızlaşan bir ülke”

“Türkiye, dünyada gelirine göre en fazla insani yardım sağlayan ülke. İnsani açıdan yıldızlaşan bir ülke. Dost ve müttefik olarak gördüğümüz Almanya ile ilişkilerimiz bizim için müstesnadır. Tarihe dayanan köklü ve çok boyutlu bağlarımız mevcuttur. 60 yıldan uzun bir süredir Almanya’nın ekonomik kaldırmasına ve çok kültürlü, modern bir topluma evrilmesine muazzam katkılarda bulunan Türkler, iki ülke arasında sarsılmaz insani bağlar kurmuş, kalıcı, sosyal ve kültürel bir etkileşim tesis etmiş, ikili ticari ve ekonomik ilişkilerde de büyük rol üstlenmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarına, Cumhuriyetimizin bekası için canlarını feda eden şehitlerimize ve canlarını ortaya koyan gazilerimize derin saygı ile sizleri selamlıyorum.”

Balonun geliri Antakya’da kurulacak anaokuluna bağışlandı

Baloda düzenlenen tombala ve açık artırma satışlarından elde edilen gelir, Köln merkezli ISS Netzwerk kurucusu iş insanı Ali Koban tarafından Antakya’da kurulacak anaokuluna bağışlandı.

Gecede Dünya ve Avrupa Şampiyonu Kadın Voleybol milli takımı oyuncularının imzaladığı, oyuncu Zehra Güneş’in maçlarda giydiği bir forması da açık artırmayla satıldı.

Formayı Berlinli iş insanı kardeşler Şenol İnce ve Ali İnce 3 bin Euro’ya satın aldı.

Müzikal bölümde Bilge Nihan ve Işın Karaca sahne aldı

BETAK’ın düzenlediği bu görkemli balonun müzikal bölümümde, Berlin’de doğup büyüyen, Berlin Klâsik Türk Müziği Derneği Korosu’nda (BKTMD) uzun yıllar korist ve solist olarak sahne alan; daha sonra müzik yaşamına Türkiye’de devam eden genç sanatçı Bilge Nihan ve Levent Deniz Orkestrası ile ünlü şarkıcı Işın Karaca da gecede sahne aldı.

BETAK yönetimi, iş insanı Ali Koban’a depremden en çok etkilenen Antakya’da başlattığı anaokulu girişimlerinden dolayı plâket verdi. Koban’da 100. yıl kutlamasında başlattığı girişime destek veren ve özverili şekilde çalışan BETAK Başkanı Hatice Selçuk ile Ayfer Kaya’ya teşekkür etti. Kaynak: Berlin SES

ha-ber.com/Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.