Beş Cumhuriyetçi’den Trump’ın Azline Destek

Beş Cumhuriyetçi’den Trump’ın Azline Destek

ABONE OL
14:39 - 13/01/2021 14:39
Beş Cumhuriyetçi’den Trump’ın Azline Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyetçi Partili beş Temsilciler Meclisi üyesi, destekçilerinin Kongre’ye saldırmasının ardından Başkan Donald Trump’ın azledilmesine onay verebileceklerini açıkladı.

Cumhuriyetçi Parti’nin Temsilciler Meclisi’ndeki üç numaralı ismi Liz Chaney, yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar hiçbir Amerikan başkanı makamına ve Anayasa’ya olan yeminine daha büyük ihanet etmemiştir” dedi.

Eski Cumhuriyetçi Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin kızı olan Liz Cheney, “Trump bu çeteyi çağırdı, onları topladı ve saldırının fitilini yaktı” ifadelerini kullandı ve “Trump’ın azledilmesi için oy kullanacağım” dedi.

New York eyaletinden Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi Üyesi John Katko

Washington eyaletinden Cumhuriyetçi Partili temsilci Jaime Herrera Beutler da Salı gece geç saatlerde yaptığı açıklamada, Trump’ın “görev yeminini ihlal ettiği” gerekçesiyle Temsilciler Meclisi’nde yapılacak oylamada azil süreci lehine oy kullanacağını açıkladı.

Herrera Beutler, açıklamasında, “Amerikan Başkanı, iktidarın bir yönetimden diğerine barışçı şekilde geçişini durdurmayı amaçlayan ayaklanmayı kışkırttı” ifadelerine yer verdi.

Illinois eyaletinden Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi Üyesi Adam Kinzinger

Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi üyeleri John Katko, Adam Kinzinger ve Fred Upton da Trump’ın azledilmesi için oy kullanabileceklerini belirtti. Temsilciler Meclisi azil oylamasını Çarşamba günü yapacak. Oylamadan azil kararı çıkması durumunda Donald Trump ABD tarihinde hakkında iki kez azil süreci başlatılan ilk başkan olacak.

Temsilciler Meclisi’nin oylayacağı azil tasarısında Başkan Trump’a karşı “isyana teşvik” suçlaması yapıldı.

New York Times gazetesiyse Senato’da çoğunluk olan Cumhuriyetçiler’in lideri Mitch McConnell’ın Demokratlar’ın azil hamlesinden memnun olduğunu ve Cumhuriyetçi Parti’nin geçen haftaki Kongre saldırısının ardından Trump’la arasına mesafe koymak istediğini öne sürdü.

Times haberinde McConnell’ın azil hamlesinin Cumhuriyetçiler’in kendilerini Trump’tan uzaklaştırmasını kolaylaştıracağı görüşünde olduğunu iddia etti.

Başkent Washington’da 6 Ocak Çarşamba günü yaşanan olaylar sırasında Trump destekçileri polis engelini aşarak zorla Kongre binasına girmiş ve 3 Kasım seçimlerinin galibi Demokrat Joe Biden’ın seçim zaferini onaylamak için yapılan oturumu engellemeye çalışmıştı. Kongre civarında ve Kongre binasında yaşanan olaylar sırasında 1’i polis 4 kişi hayatını kaybetmişti. Olaylar sırasında yarım kalan oturumaysa polisin akşam saatlerinde binayı yeniden kontrol altına almasıyla devam edilmişti.

Başkan Trump’ın Beyaz Saray yakınında yaptığı miting ve destekçilerinden seçimin “çalınmasına” engel olmak için “mücadele etmelerini” istemesinin, olayların Kongre binasına zorla girilmesiyle sonuçlanmasına neden olduğu suçlaması yapılıyor.

VOA tarafından geçilen Beş Cumhuriyetçi’den Trump’ın Azline Destek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Beş Cumhuriyetçi’den Trump’ın Azline Destek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Beş Cumhuriyetçi’den Trump’ın Azline Destek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.