Berlinli Türk Doktorlar bilgilendirdi

Berlinli Türk Doktorlar bilgilendirdi

ABONE OL
18:47 - 31/01/2022 18:47
Berlinli Türk Doktorlar bilgilendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Metropol FM ve Berlin Türk Sağlık Elemanları Derneği Tarafından Düzenlenen Korna Bilgilendirme Günlerine İlgi Büyük Oldu.

Metropol FM ve Berlin Türk Sağlık Elemanları Derneği’nden doktorları 29 Ocak Cumartesi günü 3.kez “Korona Bilgilendirme Günü” düzenledi. Başkent Berlin’de Türk ve Arap nüfusun yoğun olduğu semtlerden Wedding ve Neukölln İlçesi’nde 3 hafta sonu peş peşe yapılan etkinliğe çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi.

Son olarak 29 Ocak Cumartesi günü yine Wedding semtindeki Gesundbrunnen Center’da ve Neukölln Rathaus’un karşısındaki Neukölln Arcaden’da saat 14.00-18.00 arasında düzenlenen paralel iki etkinliğe yüzlerce vatandaş katıldı.

Randevusuz Aşı İmkânı da Sunuldu

Neukölln Arcaden’daki “Korona Bilgilendirme Günü” kapsamında yapılan etkinlikte, bilgilendirme dışında randevusuz aşı imkânı da sunuldu. Alışveriş Merkezi’ndeki Test Merkezi bitişiğinde yapılan aşı etkinliğinde onlarca vatandaş birinci, ikinci ve üçüncü aşılarını yaptırdılar. Etkinliklere gelen vatandaşlar Berlin Türk Sağlık Elemanları Derneği’nden doktorlarımız tarafından tek tek bilgilendirildi. Büyük bir özveri ve istekle vatandaşları kucaklayan doktorlarımız ilgiden dolayı büyük memnuniyet duydu.

Uyum Bakanı Ziyaret Etti

Almanya Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Reem Alabali-Radovan ve SPD’li Federal Milletvekili Hakan Demir’le birlikte birçok resmi yetkili bu hafta sonu Neukölln Arcaden’daki “Korona Bilgilendirme Günü” ve “Aşı Merkezi’ni” ziyaret etti. Metropol FM genel Müdürü Tamer Ergün Yıkıcı tarafından karşılanan Alabali-Radovan ve Demir, doktorlarımızdan etkinlikle ilgili bilgi aldı.

Alabali-Radovan ve Demir aşı merkezinde aşı olan Türk, Alman, Arap ve diğer vatandaşlarla sohbet etti. Özellikle korona salgınında vakaların çok yüksek olduğu göçmen ilçesi ve semtlerinde yapılan bu tür etkinliklerin önemine dikkat çeken Alabali-Radovan, emeği geçen ve destek sunan kuramlara teşekkür etti.

Metropol FM ve Berlin Türk Sağlık Elemanları Derneği’nin aktif çalışması, Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Deutschlandsstiftung Migration’un desteklediği etkinlik 3 hafta sürdü. İlki Gesundbrunnen Center’da yapılan, son iki hafta hem burası hem de Neukölln Arcaden AVM’de devam eden etkinlik boyunca Türkçe-Almanca-Arapça broşürler dağıtıldı.  Bu ve benzeri tüm diğer çalışama ve etkinlikleri Türkçe ve Arapça olarak www.koronadur.de adresinden takip etmek mümkün.

Berlin Türk Sağlık Elemanları Derneği’nden Katkı sağlayan doktorlar: Ebru Aktaş (Jinekolog), Pakize Atay (Psikolog, psikiyatrist), Emel Ertürk (Doktor adayı), Mehmet Küçükoğlu (Aile hekimi), Nurgül Ataş (Çocuk ve ergen psikiyatristi), Halime Çetinkaya-Kama (Jinekolog), N. Emine Yüksel (Jinekolog), Gül Karnas (Ortopedi – Cerrah), Aylin Selçuk (Diş doktoru), Erdal Şafak (Kardiyolog), Ufuk Balimuhac (Aile hekimi), Hatice Kadem (Çocuk ve ergen psikiyatristi), Dr. İsmail Nevzat Tuncay (Aile hekimi).

ha-ber.com/Mustafa Temel/Berlin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.