Berlin’de Yoğun Bir Katılımla Hızır Cemi Tutuldu

Berlin’de Yoğun Bir Katılımla Hızır Cemi Tutuldu

ABONE OL
22:11 - 18/02/2024 22:11
Berlin’de Yoğun Bir Katılımla Hızır Cemi Tutuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Alevi Toplumu (BAT) Cemevi İnanç Kurulu tarafından 3 günlük Hızır Orucunun ardından gerçekleştirilen Hızır Cemi son yılların en kalabalık katılımıyla gerçekleşti.

Rızalıkların alındığı, Hak ve Hızır aşkına, tüm evren, canlı alemi aşkına barış, huzur, bereket temennileri içeren gülbenkler verilip deyişler söylendi semahlar dönüldü.

Cemevi Ana salonunda gerçekleşen Cem erkânını, Pir postunda oturan AABF İnanç Kurulu üyesi Cevahir Altunok ana ile birlikte BAT-Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Musa Gönül Dede, AABF Kuzey Bölge İnanç Kurulu Başkanı ve BAT İnanç Kurulu üyesi Haydar Akdağ Dede ile BAT İnanç Kurulu üyesi Seyit Ali Çiçek Dede yönetti.

Gelen canlardan rızalık alınması, gülbenk okunması ve delil uyandırmayla başlayan Cem erkânı, Ana ve dedelerin Kırmançki (zazaki) Kurmanci ve Türkçe Hızır üzerine muhabbetleri gülbenkleri ardından on iki hizmet ile Elif Mor yönetiminde BAT Semah ekibinin semahlarıyla devam etti.

Zakirlik hizmetinde Pınar Yeşilbaş, Uğur Sürücü ve Mehmet Bolat ‘ın deyişler seslendirdiği cem erkânı daha sonra lokma gülbengi ve delilin sırlanmasıyla son buldu.

Hakk aşkına, Hızır aşkına, hizmet eden başta genç canlarımız, dedelerimiz, analarımız, zakirlerimiz, semah ekibimiz, tüm kurul temsilcilerimiz, üye canlarımız ve diğer tüm canlarımızın hizmetleri, oruçları, lokmaları, nefesleri, gülbenkleri kabul olsun, Hızır kimseyi darda zorda bırakmasın.

 

Aşk ile.

Haber ve Fotoğraflar: BAT-Cemevi Basın Ofisi / Ulaş Yunus Tosun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.