Uğur Mumcu katledilişinin 27.yılında Berlin’de anıldı

Uğur Mumcu katledilişinin 27.yılında Berlin’de anıldı

ABONE OL
22:17 - 27/01/2020 22:17
Uğur Mumcu katledilişinin 27.yılında Berlin’de anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu katledilişinin 27.yılında Berlin’de anıldı.

Berlin Halkçı Devrimci Birliği’nin (HDB) düzenlediği bir etkinlikle 24 Ocak 1993 yılında bir bombalı saldırıyla katledilen Uğur Mumcu’yu andı. Etkinliğe konuşmacı olarak Gazeteci Banu Güven katıldı. Berlinli Halk Müziği Sanatçısı Sıddık Doğan da sesi ve bağlamasıyla anmaya eşlik etti.

Saygı duruşuyla başlayan anma etkinlikte HDB Yönetim Kurulu Gül Ataseven-Özen bir açılış konuşması yaptı. Daha sonra söz alan Banu Güven Uğur Mumcu’nun gazetecilik yapma biçiminden yola çıkarak Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu Erdoğan rejimi dolayısıyla ağır şartları değerlendirdi.

Güven, bu baskı ortamında gazetecilerin çalışma ve yaşama koşullarına dikkat çekerek, Türkiye’de artık basın özgürlüğünden söz etmenin mümkün olmadığının altını çizdi. Ayrıca, yargının ve mahkemelerin Erdoğan yönetimince gazeteciler üzerinde bir baskı aracı olarak kullanıldığını ve dolayısıyla Türkiye’de artık bir hukuk devletinden de söz edilemeyeceğini belirtti.

Etkinlik sonunda katılımcılardan gelen sorularla birlikte Gazeteci Banu Güven görüş ve düşüncelerini daha da ayrıntılandırma olanağı buldu.

ha-ber.com / Mustafa Temel / Berlin 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.