Berlin’de Türkçe dersine çağrı

Berlin’de Türkçe dersine çağrı

ABONE OL
15:06 - 26/08/2022 15:06
Berlin’de Türkçe dersine çağrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Eğitim Ataşeliği velilere çağrı yaparak çocuklarını Türkçe ve Türk kültürü derslerine kaydettirmeye davet etti.

Ataselikten  yapılan açıklamada, “Almanya’da yaşayan çocuk ve gençlerimizin dil, kimlik ve kültürlerini koruyarak diğer kültürlere de sağlıklı bir şekilde uyum sağlayabilmeleri için Türkçe ve Türk Kültürü dersleri büyük önem taşımaktadır” denildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Berlin Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, 40 okulda Türkçe ve Türk Kültürü derslerinin verildiğini söyledi. Derslerin Bakanlıklar Arası Ortak Kültür Komisyonu tarafından gönderilen ve T.C. Berlin Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği nezdinde görevlendirilen öğretmenler tarafından verildiği ifade edildi.

Okulların yanı sıra birçok dernekte Türkçe ve Türk Kültürü dersinin yanı sıra takviye dersleri ve sosyal faaliyetler de yine öğretmenlerin nezdinde gerçekleştiriliyor. Prof. Dr. Karagöl, “Çocuklarımız ve gençlerimizin kendilerine güvenen, yaşadıkları ortamda çevresindeki insanlarla kolayca iletişim kurabilen, farklı kültür ve inançlara saygı duyan, ülkesini seven, kendisine ve yurduna karşı görev ve sorumluluklarını yerine getiren ve evrensel değerlere sahip bireyler olarak yetiştirilmeleri için Türkçe ve Türk Kültürü dersine zaruri ihtiyaç duyulmaktadır. Çocuklarımızın yukarıda belirtilen kazanımlara sahip olması için velilerimizin de okullarda verilen ‘Türkçe ve Türk Kültürü’ derslerine çocuklarının katılımlarını sağlamaları önem arz etmektedir” dedi.

NASIL BAŞVURABİLİRSİNİZ?
Eğitim Ataşeliği velilerin nasıl başvurabileceği konusunda da şu açıklamayı yaptı:

* Türkçe dersinin verilmediği okullarda, yeterli sayıda velimizin talebi doğrultusunda dersimizi verebiliyoruz. Derslerimiz isteğe bağlı olduğu için velilerimiz bireysel başvuruda bulunabilir.
* Türkçe ve Türk Kültürü dersi kayıt formlarına Eğitim Ataşeliğimizin internet sayfasındaki ‘dokümanlar’ sekmesinden, https:/Berlin.meb.gov.tr internet adresimizden ulaşabilir ya da okullardaki Türkçe ve Türk Kültürü dersi öğretmenlerimizden temin edebilirler.
* Veliler tarafından imzalanan formlar Eğitim Ataşeliği’ne, Türkçe ve Türk Kültürü dersi öğretmenlerine ve okul idarelerine teslim edilir.
* Türkçe ve Türk Kültürü dersleri çocuklarımıza Milli Eğitim Bakanlığımızın tecrübeli öğretmenleri tarafından ücretsiz olarak verilmektedir. Okutulacak kitaplar Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanıp çocuklarımıza ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.
* Bunun yanı sıra Eğitim Ataşeliğimiz bünyesinde çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik olarak açılan ücretsiz kurslarımıza da kayıt yaptırılabilir. Halk oyunları, ebru sanatı, Osmanlı Türkçesi, enstrüman, drama ve fotoğrafçılık kurslarımıza başvuruları Eğitim Ataşeliğimizin ‘berlin.meb.gov.tr’ internet adresi üzerinden veya Eğitim Ataşeliğimizin bürosu üzerinden yapılmaktadır.
* Derslerimizin yapıldığı okulları öğrenmek ve derslere başvurmak için ayrıntılı bilgiyi Eğitim Ataşeliğimizden alınabilir.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.