Berlin’de toplu taşıma bileti ucuzlayacak

Berlin’de toplu taşıma bileti ucuzlayacak

ABONE OL
13:13 - 16/09/2022 13:13
Berlin’de toplu taşıma bileti ucuzlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya genelinde geçerli olan aylık 9 Euro’ya toplu taşıma bileti uygulaması 1 Eylül’de sona erdi. Berlin eyalet yönetimi vatandaşları rahatlatacak yeni bir karar aldı.

Berlin’de toplu taşıma bileti 1 Ekim’den itibaren aylık 29 Euro olacak. Ancak yeni biletler otomatlardan satılmayacak ve sadece abonman sistemiyle alınabilecek.

Berlin-Brandenburg Taşımacılık Birliği (VBB) denetim kurulu, ‘9 Euro’luk’ biletin yerine geçecek çözümü onayladı. B

erlin Eyaleti Ulaştırma Senatörü Bettina Jarasch (Yeşiller) kararın oy birliğiyle alındığını duyurdu. 29 Euro’luk bilet, Berlin sınırları içindeki A-B bölgesinde ekim-aralık ayları arasında geçerli olacak ve 9 Euro’luk bilet için ülke çapında yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar köprü görevi görecek.

İndirimden, A-B yıllık abonman bilet sahiplerinin de faydalanması planlanıyor. Yeni bir AB aboneliği alan herkes de üç ay boyunca indirimden yararlanacak ve 31 Aralık’ta ‘özel bir fesih hakkına’ sahip olacak. Ancak 9 Euro’luk bilette olduğu gibi 29 Euro’luk bileti aylık olarak satın alma seçeneği öngörülmüyor.

HERKES FAYDALANAMAYACAK

Ancak, ‘C ücret bölgesi’ Brandenburg’da olduğu için ABC bileti ve BC bileti aboneleri bundan yararlanamayacak.

Berlin Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (RBB) verdiği bilgiye göre, ücretsiz bilet alan okul çocukları da dahil olmak üzere yaklaşık 850 bin kişi AB sezonluk biletine sahip.

Yaklaşık 70 bin kişinin ise ABC veya BC sezonluk bileti bulunduğu belirtildi. Meslek eğitimi yapanlar için VBB aylık sezonluk biletleri ve ‘VBB 65plus’ sezonluk bileti de 29 Euro’ya düşürülmeyecek.

Berlin Eyalet Başbakanı Franziska Giffey (SPD) ise VBB denetim kurulu toplantısının ardından “Berlin’de ulaşım için iyi bir gün” değerlendirmesinde bulundu. Giffey, 29 Euro’luk biletin enerji krizindeki birçok vatandaş için somut ve hızlı bir rahatlama olacağını belirtirken, bu kararın 9 Euro’luk bilet için bir takip yönetmeliği tartışmasında ileriye doğru kararlı bir adım olduğunu söyledi. Berlin için çözümü onaylayan VBB ve Brandenburg ilçe meclislerine teşekkür eden Ulaştırma Senatörü Jarasch ise 29 Euro’luk biletin halk tarafından talep edildiğini söyledi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.