Berlin’de Taksi Şoförleri eylem gerçekleştirdi

Berlin’de Taksi Şoförleri eylem gerçekleştirdi

ABONE OL
00:19 - 20/02/2020 00:19
Berlin’de Taksi Şoförleri eylem gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlinli Taksiciler „UBER “adlı şirketin internet üzerinden yolcu taşımasına tepki göstermek için büyük bir protesto gösterisi düzenledi.

Berlin Rotes Rathaus Belediyesi önünde kontak kapatan binlerce taksici miting düzenleyerek ilgililere seslerini duyurmaya çalıştılar.  Berlinli Taksicilerin eylemleri nedeniyle Alexanderplatz ve civarında trafik uzun süre aksadı.

Berlin Taksiciler Grubu Başkanı Erkan Özmen, internet üzerinden yolcu taşıyan şirketin ne olduğu belirsiz, kontrol dışı çalıştığını, vergi ve sosyal pirim ödemediklerini dile getiren Özmen, „Bizler taksici olmak için altı ay boyunca Berlin’in sokaklarını öğrenerek, müşteriyi en kısa yoldan gideceği yere götürebilmek için belge almak mecburiyetindeyiz.  Berlin’de 3’binden fazla Türk ve Alman şirketin var. 7 binin üzerinde taksin bulunmakta. Buradan binlerce insanın ekmek yemekte  ve devlete milyonlarca Euro vergi ödemektediler” dedi.

Berlin Taksiciler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özmen, tarafından   Berlin Belediye Başkanı Michael Müller’e iletilmesi için belediye yetkililerine bir mektup verildi.

ha-ber.com/Orhan Önaldı

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.