Berlin’de Korona ve Aşı Karşıtı “Sessiz Yürüyüş”

Berlin’de Korona ve Aşı Karşıtı “Sessiz Yürüyüş”

ABONE OL
17:44 - 22/11/2020 17:44
Berlin’de Korona ve Aşı Karşıtı “Sessiz Yürüyüş”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin’de korona önlemlerine ve aşıya karşı eylemler hız kesmeden devam ediyor.

Bütün dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüsü covid-19 nedeniyle Almanya’da alınan önlemler, başkentte yaklaşık 5000 kişinin katıldığı bir eylemde protesto edildi.

„Schweigemarsch “(Sessiz Yürüyüş) adı altında düzenlenen yürüyüşte, federal hükümetin ve eyalet hükümetlerinin pandemi kısıtlamaları ve bu doğrultuda uyguladıkları politikalar eleştirildi. Eylemciler, pandemiye karşı mücadelede insanların kendi kararlarını verebilmesini, daha az kısıtlamaların olmasını ve aşıdan vazgeçilmesini talep ediyor. Sessiz Yürüyüş ’ün organizatörleri, birileri tarafından “kalıcı korku kampanyaları” üretildiğini ve bilimin, korona pandemisi konusunda hükümetten bağımsız çalışamadığına dair şüpheleri olduğunu iddia ediyor. Benzer eylemler aynı anda Cottbus, Eberswalde gibi Almanya’nın farklı şehirlerinde de düzenlendi.

Protestocular da Protesto Edildi

Sessiz Yürüyüş’ü düzenleyen korona önlemleri ve aşı karşıtlarının, aşırı sağ görüşlere sahip, Nazi yanlısı olduğunu iddia eden bazı sol gruplar da ayna anda karşı eylem düzenledi. Karşı göstericiler, korona önlemleri karşıtlarının Sessiz Yürüyüşü ’nü gürültü yaparak, tencerelere vurarak sabote etmeye çalıştı. Polis iki grubun karşılaşmaması için yoğun güvenlik önlemleri aldı ve arada bariyer oluşturdu. Buna rağmen, zaman zaman karşı karşıya gelen göstericiler arasında gergin anlar yaşandı.

Çarşamba günü yine Berlin’de büyük bir ‘korona önlemleri karşıtı’ eylem düzenlemişti. Göstericiler, eylemlerini önce Federal meclis binası Reichstag önünde yapacaklarını duyurmuştu. Fakat İçişleri Bakanlığı meclisin güvenliği gerekçesiyle meclis binası önündeki protesto eylemine izin vermedi. Bunun üzerine Reichstag’ın hemen bitişiğindeki Brandenburg Kapısı önünde düzenlenen protesto eyleminde 77 polis yaralandı, 365 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, Berlin polisi yıllar sonra ilk kez tomaları kullandı ve kalabalığa tazyikli su sıktı.

Berlin merkezli ‘korona önlemleri karşıtı ve aşı karşıtı’ eylemlerin, yükselen pandemi vakalarına rağmen daha uzun süre devam edeceği düşünülüyor.

ha-ber.com/Mahmut Tosun/ İHA/BERLİN

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.