Berlin’de Kalabalığa Dalan Araçta Türkiye Afişleri 

Berlin’de Kalabalığa Dalan Araçta Türkiye Afişleri 

ABONE OL
20:26 - 08/06/2022 20:26
Berlin’de Kalabalığa Dalan Araçta Türkiye Afişleri 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Berlin’de bir aracın kalabalığın arasına dalması sonucu en az bir kişi hayatını kaybetti ve üçü ağır en az 8 kişi yaralandı. Olayın yaşandığı yerin, 19 Aralık 2016 tarihinde bir TIR’ın Berlin noel pazarına bilinçli bir şekilde girerek, 12 kişinin ölümüne neden olan yere çok yakın olması dikkatleri çekti. Alman güvenlik birimleri, olayın kasıtlı yapılmış olabileceğini, ancak terör saldırısı olmadığını belirtiyor.

Berlin’i şoke eden olay bugün öğleden önce yaşandı. Polisin bilgilerine göre 29 yaşında Alman vatandaşı bir Ermeni olduğu tespit edilen bir kişi saat 10.26’da Renault Clio marka otomobiliyle Berlin’in tanınmış alışveriş caddesi Kurfürstendamm’ın devamındaki Tauenzien Caddesi ile birleştiği kavşakta önce kaldırıma çıktı ve araçla kaldırımda bulunan ve çoğu öğrenci olan bir gruba daldı.

Hessen eyaletinden gelerek, Berlin’i ziyaret ettiği öğrenilen öğrenci grubundan yaralananlar olurken, gruba eşlik eden 51 yaşında bir kadın öğretmen yaşamını yitirdi, bir diğer öğretmen ve en az 3 öğrenci ağır yaralandı. Zanlının burada yaşanan olaydan sonra arabasını geri vitese takarak, tekrar caddeye yöneldiği, kullanmaya devam ettiği ve yaklaşık 250 metre uzaklıkta bulunan bir parfümeri mağazasının vitrinine çarparak durduğu haber verildi. Burada arabadan inen şöförün orada bulunanlar ve yoldan geçenler tarafından tutulduğu ve olay yerine gelen polise teslim edildiği de bildirildi

Polis, olaya neden olan sürücünün yoldan geçenler tarafından yakalandığını ve sorgulamasının devam ettiğini açıklarken, bir sözcü önce “Olayın kasıtlı bir eylem mi, trafik kazası mı yoksa tıbbi bir acil durum mu olduğunu şu an kesinlikle söyleyemeyiz. Uzmanlar olay yerinde araştırma yapıyor, zanlının sorgulaması da sürüyor” bilgisini verdi.

Görgü tanıkları tarafından çekilen videolarda zanlının gözaltına alınması anında direnmediği dikkat çekerken, Alman basınında çıkan haberlerde, soruşturmada görevli kaynaklardan alınan bilgiye dayanılarak olayın kaza değil bilinçli bir saldırı olduğu şüphesinin ağırlık kazandığı belirtildi. Buna rağmen olayın siyasi nitelikli bir terör saldırısı olmadığını ifade eden görevli “kaza değil, bir çok sayıda kişiyi hedef alan bir saldırgan” ifadelerini kullandı.

“Arabada Türkiye ile bağlantılı bazı afişler tespit edildi”

Şahsın olayın sorumluluğunu üstlendiğine dair bir yazının araçta bulunduğu bilgisi Berlin İçişleri Bakanı tarafından yalanlandı. Bakan arabada Türkiye ile bağlantılı bazı afişlerin tespit edildiğini duyurdu. Bu arada Gor H. adlı şahsın poliste hırsızlıktan suç kaydı bulunduğu bilgisi de paylaşıldı. Bir diğer polis sözcüsü olayın terör saldırısı olduğu yönünde sosyal medyadan yayılan söylentileri haklı çıkaracak herhangi bir bulguya ulaşılmadığını söyleyerek, “Bu konuda yapılan spekülasyonlara kesinlikle katılmıyorum. Soruşturma henüz tamamlanmadı” dedi.

Bazı sosyal medya kullancıları, olayın yaşandığı yerin 19 Aralık 2016’da Tunus kökenli radikal dinci Anis Amri’nin kullandığı bir kamyonla daldığı Noel Pazarı’nın hemen karşısında olması nedeniyle, bugün yaşananın da bir terör saldırısı olduğu yönünde yorum yapmıştı. Noel Pazarı saldırısında 12 kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 70 kişi de yaralanmıştı.

Bu arada Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier olayları “büyük dehşetle” öğrendiğini söyledi ve “Duygu ve düşüncelerim ağır ve çok ağır yaralılarla ve hayatını kaybedenlerde. Ve korkunç şeyler yaşamak zorunda kalanlarda” dedi.

VOA tarafından geçilen Berlin’de Kalabalığa Dalan Araçta Türkiye Afişleri  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Berlin’de Kalabalığa Dalan Araçta Türkiye Afişleri  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Berlin’de Kalabalığa Dalan Araçta Türkiye Afişleri  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.