Berlin’de İstanbul Sözleşmesi protestosu

Berlin’de İstanbul Sözleşmesi protestosu

ABONE OL
11:29 - 22/03/2021 11:29
Berlin’de İstanbul Sözleşmesi protestosu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’ni bir gece yarısı Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesi ile feshetmesine tepkiler sürerken, Berlin’de de bir grup sivil toplum örgütü tarafından jet karar protesto edildi.

Kadıların taciz, tecavüz, şiddet ve cinayete karşı yasal olarak güvence altına alınmasını amaçlayan İstanbul sözleşmesi Türkiye’de gerici odaklar tarafından hedef haline getirilmişti. Türkiye’nin ilk imzacısı olduğu “Sözleşme”nin uluslararası hukuksal bağlayıcılığı bulunuyor.

Berlin’in önemli tarihi mekanlarından “Yıkık Kilise” (Gedächtnis Kirche) önünde Berlin Türk-Alman Kadınlar Birliği (BETAK), CHP Berlin Birliği, Çorumlular Derneği, Tokatlılar Derneği, Sivaslı Canlar Derneği, HDB Berlin, BSD Berlin Türk Sosyal Demokratlar Dernegi, SPD Federal Milletvekili Cansel Kızıltepe’nin de aralarında bulunduğu pek çok Berlinli “Sözleşme”nin tek taraflı olarak feshedilmesini protesto etti.

Etkinlikte söz alan konuşmacılar alınan bu gerici karara sert bir tepki göstererek bir an önce Türkiye’de kadına yönelik şiddetin ortadan aldırılması için somut hukuksal kararların alınması gerektiğini belirttiler.

ha-ber.com / Berlin / Mustafa Temel 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.