Berlin`de geleneksel Gağan kutlaması yapıldı

Berlin`de geleneksel Gağan kutlaması yapıldı

ABONE OL
00:50 - 24/12/2019 00:50
Berlin`de geleneksel Gağan kutlaması yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Alevi Toplumu BAT-Cemevi yönetimi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Alevi toplumunun önemli geleneksel yılbaşı kutlaması Kalé Gağan etkinliğinde yüzlerce çocuk ve aileleri ile birlikte kutladı, çocuklara hediyeler verildi.

Yönetim Kurulu üyeleri, BAT-Cemevi Başkanı Dr. Yüksel Özdemir, 2. Başkan İsmail Erol, Genel Sekreter Seyit Ali Dikmen, Sayman Azime Tazegül, Pınar Özgül,  Dr. phil. Asiye Atakan Şenkaya, Murtaza Görer, Numan Emre ile İnanç Kurulu, Denetim ve Onur Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu yılbaşı kutlaması olan Kalé Gağan etkinliğinde yüzlerce çocuk ve aileleri ile Cemevi Ana salonunda bir araya geldi.

Yoğun bir katılımın olduğu kutlama İnanç Kurulu Başkanı Burhan Akdemir Dede’nin verdiği gülbenk ile başladı.

Gülbengin ardından BAT-Cemevi 2. Başkanı İsmail Erol Türkçe, Yönetim Kurulu üyesi Pınar Özgül Kırmançki-Zazaki (Zone ma, Kırdki, Dımıliki) ve etkinlikte sunuculuk yapan Seda Karakaya Almanca dilinde Kalo Gağan’ın Alevi toplumdaki yeri ve önemine dair kısa konuşmalar yaptılar.

Konuşmaların ardından BAT-Cemevi bünyesinde çalışmalar yürüten Bülent Emir’in yönetimindeki çocuk saz ekibi ile Cemevi gençlik kolu üyesi müzisyenler Seyit Doğan, Akın Asku, Anıl Sarpkaya, Mirkan Kurban ve Azime Tazegül, ile Bedran-Can Doğan sırasıyla sahne alarak Türkçe, Zazaca ve Kurmanci deyişler, türküler okurken, eğitmen Atilla Akbal yönetiminde BAT-Cemevi çocuk folklor ekibi halay gösterisi gerçekleştirdi ve büyük beğeni topladı.

Müzik ve Folklor gösteriminin ardından Kalé Gağan rolünde sahneye Tuna Fırat çıktı. Kutlama etkinliği çocuk canlarımıza sunulan hediyeler ile son buldu.

Haber: BAT-Cemevi Basın Ofisi
Fotoğraflar: Ulaş Yunus Tosun

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.