Berlin`de gece yaşamına ağır yasaklar geldi

Berlin`de gece yaşamına ağır yasaklar geldi

ABONE OL
02:39 - 11/10/2020 02:39
Berlin`de gece yaşamına ağır yasaklar geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya`da giderek artan koronovirüs vakalarından dolay yeni ve daha katı korona kuralları uygulanmaya başlandı.

Almanya’nın başkenti Berlin`de bugün (10.10.2020) gece saat 23:00`den sabah saat 06:00`ya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Kentte gece eğlenceleri yasaklandı. Patlayan enfeksiyon sayılarından dolayı alınan kararlar şimdilik 31 Ekim`e kadar geçerli olacak.

Berlin`de gece 23: 00-06: 00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı olacak. Bu süre zarfında tüm dükkanlar ve mağazalar kapalı kalacak.  Bu uygulama restoranlar, barlar ve gece satış yapan büfeler için de geçerli olacak.

Benzin istasyonları sadece gerekli yedek parça ve akaryakıt satabilecek. Nöbetçi Eczaneler ilaç satmaya her zaman olduğu gibi devam edecek.

Ayrıca, 23:00- 06:00 saatleri arasında yeni iletişim kısıtlamaları olacaktır. Bu süre zarfında, aynı anda sadece beş kişi veya iki haneden bir kişinin görüşmesine izin verilecek. Şu an için parklarda özel bir toplantı yasağı yoktur.

Özel partiler için başka kısıtlamalar da vardır. Kapalı alanda önceden 25 kişiye kadar izin verilirken, şimdi sadece on kişinin toplantı yapmasına izin veriliyor.

“Sosyalleşme zamanı bitti”

Berlin Eyalet Sağlık Senatörü Dilek Kalaycı, tedbir ve önlemleri ağırlaştırılmasına yönelik yapılan eleştirilere karşı, “Sosyalleşme zamanı bitti. Berlin’deki durum çok ciddi. Salgını kontrol altına alma hepimizin en önemli görevidir” dedi.

Kalaycı: “Artık mesafe günün sırasıdır”

Senatör Kalaycı, “Bu son birkaç gün ve haftalarda bize sorun yaratan Berlin’deki gece hayatıdır. Bu nedenle Senato, hedefe yönelik tedbirler aldı ve geceleri artık eğlence ve parti ile bitti. Gün artık sadece mesafe günüdür. Önümüzde kış ve çok tehlikeli bir zaman var ” dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.