Berlin’de Filistin ile dayanışma gösterisi

Berlin’de Filistin ile dayanışma gösterisi

ABONE OL
23:11 - 23/12/2023 23:11
Berlin’de Filistin ile dayanışma gösterisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Filistin’e destek ve İsrail hükûmetini protesto için toplanan eylemciler, Kreuzberg semtindeki Mehring Meydanı’nda bir araya geldi.

Filistin ile dayanışma yürüyüşü” kapsamında eylemciler, Wilhelm ve Friedrich caddelerinden Brandenburg Kapsı’na kadar yürüdü.

Eylemciler, üzerinde “Soykırımı durdurun”, “Filistin’e özgürlük”, “Gazze ağlama senin ölmene asla izin vermeyeceğiz” ve “Almanya senin elinde kan var” yazılı dövizler taşıdı.

Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, “Almanya finanse ediyor, İsrail öldürüyor”, “Gazze’ye özgürlük” ve “Soykırımı durdurun” sloganları attı.

Bazı Berlinliler güzergah boyunca pencerelerden Filistin bayrakları sallayarak göstericilere destek verdi.

Katılımcılardan Christa Weber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin’de yaşananlara artık dayanamadığı için gösteriye iştirak ettiğini belirterek “Bu bir soykırım. Orada çocuklar ve bebekler katlediliyor ve 7-8 Ekim’de yaşananlar hiçbir şekilde orantılı değil.” dedi.

İsrail‘in yaptıklarına yıllardır sessiz kalındığını dile getiren Weber, “Alman hükûmetinin hâlâ oraya silah sağlaması utanç verici. İsrail hükûmeti tüm Filistinlileri katletmek istiyor. Hedef bu. Filistinlileri çöle sürmek veya hemen öldürmek istiyor.” diye konuştu.

Weber, Alman hükûmetinin tek taraflı bir politika izlememesi gerektiğini belirterek, Almanya’nın gerçek bir ateşkes için çaba sarf etmesini istedi.

Folke Hess adlı gösterici ise “Batılı hükûmetlerden açık bir şekilde ‘hayır’ demelerini bekliyorum.” dedi.

ABD yönetiminin savaş istediğini ve bu nedenle ABD’den hiçbir şey beklenemeyeceğini kaydeden Hess, “Onlar emperyalisttir. Ama en azından Almanların ‘hayır’ demesini, omurgalı olmalarını beklerdim. Bugün hangi siyasetçinin omurgası var? Bu acınacak, utanç verici durum.” ifadelerini kullandı.

Geniş güvenlik önlemleri alan polis, yürüyüşe 2 bin kişinin katıldığını bildirdi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.