Berlin`de düğün ve eğlence sektörü isyan etti

Berlin`de düğün ve eğlence sektörü isyan etti

ABONE OL
01:06 - 18/06/2020 01:06
Berlin`de düğün ve eğlence sektörü isyan etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin’de eğlence ve düğün işyeri işletmecileri sınırlamaları protesto etti.

Almanya’nın başkenti Berlin`de düğün ve etkinlik salonları işletmecileri ile bu sektöre bağlı çalışanlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle getirilen kısıtlamaları Eyalet Hükümet binası Rotes Rathaus nünde protesto etti.

Berlin Eyalet Hükümet binası önünde bir araya gelen 100’den fazla protestocu, birçok işyerinin iflas ettiğini, kısıtlamalar devam ederse daha fazla işletmecinin kepenk kapatmak zorunda kalacağını savundu.

Düğün ve Etkinlik Salonları adına bir açıklama yapan Cengiz Arslaner, Kayhan Karadeniz, Barış Akdağ, Metin Yılmaz, Ayhan Araman birkaç gün önce normalleşmeye dönüş çerçevesinde hükümet tarafından açıklanan kararları eleştirdi.

Düğün salonlarında 50 kişi ile düğün yapılması kararını eleştiren işletme sahipleri, “Bu karar maalesef talihsiz bir açıklamadır. Sadece 50 kişilik düğünlere izin çıkması bizim devre dışı kalmamız anlamına gelir. 15 Mart’tan beri bekleyen ve geleceği göremeyen biz işletmecilerin belirsizlik içinde beklemesi anlamına gelmektedir. Böyle giderse yakında bu sektörde iflaslar artar ve binlerce çalışan işsiz kalır. Ayrıca, düğün ve eğlence sektörüne ürün ve malzeme veren şirketler de zarar görmekte. Bu sorunu Berlin Eyalet Hükümeti bir an önce çözmelidirler” dediler.

Kovid-19 pandemisinden dolayı 15 Mart’tan buyana kapanmak zorunda kalan ve hala belirsizliğini koruyan, Berlin Düğün salonları, buna bağlı olarak yârim gün çalışan elamanlar, içecekçiler, baloncular, güvenlikçiler, fotoğrafçılar, sanatçılar, müzisyenler ve bundan etkilenen daha birçok kurum, Berlin Rotes Rathaus önünde gösteri yapıp halay çektiler.

Yaklaşık aylık zararlarının bir milyon Euro olduğunu söyleyen işletmeciler, şu ana kadar beş milyon Euro zarar ettiklerini söylediler.

ha-ber.com/Ali Sönmez/Mustafa Temel

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.