Berlin’de CHP’nin kuruluşu kutlandı

Berlin’de CHP’nin kuruluşu kutlandı

ABONE OL
13:20 - 15/09/2019 13:20
Berlin’de CHP’nin kuruluşu kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP Berlin Birliği CHP’nin kuruluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Türkiye’den CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Yunus Emre karılırken, Berlinlilerin ilgisinin de yoğun olduğu görüldü.

Öncelikle yapılan konuşmalarda Cumhuriyet’in kuruluşunun önemine dikkat çekildi ve bu süreçte CHP’nin üstlendiği önemli misyona vurgu yapıldı. Günümüzde AKP iktidarının Türkiye, Demokrasi ve Cumhuriyet üzerinde oluşturduğu tahribatın altı çizilirken, son dönemde ortaya çıkan yasaklar ve hukuk ihlalleri söz konusu edildi.

Bu bağlamda, CHP eski Milletvekili Eren Erdem ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik hukuk dışı uygulamalar, baskı ve cezalandırmalar ön plana çıktı. Ekrem İmamoğlu’nun hukuksuz bir şekilde mazbatasının geri alınması ve kazandığı seçimin tekrarlanması da AKP iktidarının son zamanlarda Cumhuriyet ve Demokrasi kazanımlarını yasakçı bir zihniyetle nasıl hiçe saydığı ve özgürlüksüz bir Türkiye toplumu yaratmak istediği ortaya konuldu.

Etkinlikte ayrıca Berlin’de yaşayan yan flüt sanatçısı Deniz Demirci piyanist Gerd Rosinsky ile birlikte bir klasik müzik konseri verdi.

Berlinlilerin hep birlikte hoşça vakit geçirdiği kokteylde, parti içi eğitime katılarak başarı ile tamamlayan partililere Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre tarafından katılım belgeleri teslim edildi.

ha-ber.com / Mustafa Temel 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.