BTMK’nın „Gönül Şarkıları” konseri harikaydı

BTMK’nın „Gönül Şarkıları” konseri harikaydı

ABONE OL
14:50 - 30/10/2019 14:50
BTMK’nın „Gönül Şarkıları” konseri harikaydı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin’de BTMK ve Meşk Topluluğu eşliğinde Gönül Şarkıları Konseri verdi.

Berlin Türk Musikisi Konservatuarı’nın düzenlediği “Gönül Şarkıları” Konserinde TRT Sanatçısı Talat Er, Yönetiminde düzenlenen gecede müzik şinaz dostlar korosu ve BTMK Sazları Meşk Topluluğu eşliğindeki programa Berlinli müzikseverler büyük ilgi gösterdi.

Berlin Werkstatt der Kulturen salonunda iki bölümden oluşan konserin Moderatörlüğünü Arda Eşberk ve Sinem Özyavuz gerçekleştirdi.

“Meşk” Topluluğunun Klasik Türk Müziği bölümüyle başlayan konserin ilk bölümünde solistler tarafından okunan eserler arasında “Ah Nideyim Sahni Çemen, Gülşeni Hüsnüne Kimler Varıyor, Yar Saçların Lüle Lüle, Rüya Gibi Uçan Yıllar, Senede Bir Gün, Şimdi Uzaklardasın, Erkitel Güzeli Bağlar Bozuyor adlı eserleri seslendirdiler.

Ayrıca gecede Berlin Konservatuarı’nın kurucusu rahmetle andığımız Ud: Virtiözü bestekar Nuri Karademirli’ in özenle yetiştirdi öğrencilerinden Ud: Ayper Coşkun, Kanun: Nurullah Ejder, Ney: Eyüpcan Açıkpazu, tarafından hocalarının eseri olan “Hicaz Saz Semayisi”ni seslendirirken hocalarının hatırasını anmış oldular.

Konserin ikinci bölümünde “Mavi Boncuk, Ah Bu Gönül Şarkıları, Önce Tuttun Elimden, Rüya Gibi, Uçan Yıllar, Okyanus, Bu Aşk Benden Sorulur, Sen Dünyada Bir Tanesin, Aşkınla Yana Yana ve Aşkın Kanununu Yassam Yeniden gibi eserlerle son buldu.

ha-ber.com/Orhan Önaldı

            

ha-ber.com/Orhan Önaldı
Fotoğraflar: Mustafa Temel

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.