Berlin’de BTKMD’den logo tanıtım toplantısı

Berlin’de BTKMD’den logo tanıtım toplantısı

ABONE OL
17:21 - 14/10/2019 17:21
Berlin’de BTKMD’den logo tanıtım toplantısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin’de 31 senedir Klasik Türk Müziği çalışmalarını sürdüren ve bu süre zarfında onlarca konser veren Berlin Klasik Türk Müziği Derneği (BKTMD) 30.yılında yenilediği logosunu bir kokteyl eşliğinde Berlinli basın mensuplarına tanıttı.

Basın mensuplarına özel hazırlanan tanıtım kokteyli, 13 Ekim Pazar günü saat 17.30’da Bavul Cafe’de gerçekleştirildi.

Koro Şefi Selahattin Doğan’ın kısa bir selamlama konuşmasının ardından söz alan Nejla Altıok Logo hakkında ayrıntılı bilgiler verdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Saygıdeğer misafirler, değerli basın mensupları,

Bugün burada derneğimizin yeni LOGO’sunun tanıtımı için toplanmış bulunuyoruz.

Berlin Klasik Türk Müziği Derneği adına hepinizi saygıyla selamlıyor, davetimize icabet ettiğiniz için de yine derneğim adına teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Bildiğiniz üzere Berlin Klasik Türk Müziği Derneği 1988 yılında Berlin´de kuruldu. Almanya’da halen faaliyetlerini sürdüren en eski ve en büyük koro olma özelliğine sahiptir.

Klasik Türk Müziğini yaymak, yaşatmak ve genç nesillere aktarmak için kurulan derneğimiz, yılda 2 kez verdiği eşsiz konserlerin yanı sıra, toplumsal sorunlara da duyarsız kalmamış, birbirinden kıymetli sosyal sorumluluk projelerinde yer almıştır.

Sizlerin huzurunda ta en başından itibaren, derneğimizin kurulması ve bu günlere gelmesinde katkısı olan herkese en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Şu an aramızda olmayan ebediyete intikal etmiş olanları rahmet ve şükranla anıyorum.

Siz basın mensuplarına her zaman yanımızda olduğunuz ve etkinliklerimizi seyircilerimize duyurduğunuz için, derneğim adına özellikle teşekkür etmek isterim.

Yaklaşık 1 yıl önce hem kuruluşumuzun 30. yılına ithafen, hem de günümüzde iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle önemli bir boyut kazanan sosyal medyada ve diğer dijital platformlarda kurumsal kimliğimizle en iyi şekilde var olmak adına dernek logosunu yenileme kararı aldık.

Üyelerimizin arasından Bir LOGO Çalışma Grubu oluşturduk ve işe koyulduk.

Burada bu çalışmalara katılan sevgili arkadaşlarıma tek tek teşekkür etmek isterim. Sırasıyla Ayşe Yılmaz, Filiz Bragula, Ayfer Küçük, Talip Gözdereliler, Erdal Kınık, Fuat Temizer, Burak Tamer ve Nejla Altıok.

Siz de kabul edersiniz ki, bizim için uzun ve bir o kadar da heyecanlı bir süreç başlamıştı.

Tabi bunun için profesyonel Logo tasarımcılarıyla çalışmamız gerektiği bilinciyle Türkiye’nin 4 ayrı şehrinde, İstanbul, Ankara, Bursa ve Samsun da yaşayan tasarımcılarla ilişkiye geçip, bize örnekler hazırlamalarını istedik. Birçok tasarım üzerinde duruldu, bir kısmı elendi.

Özellikle dikkat ettiğimiz hususlar sırasıyla şöyleydi;

LOGO’muz tamamen bize özgün ve eşsiz olmalıydı. Günümüzde faaliyet gösteren gerek Türkiye’de gerekse Avrupa’daki diğer müzik derneklerinin logolarıyla benzeşmemeliydi.

Kolay fark edilmeli, anlaşılmalı ve akılda kalıcı olmalıydı.

Biliyorsunuz Klasik Türk Müziği diğer adıyla Osmanlı Müziği    diye de bilinir. Bu sebepten Logomuz icra ettiğimiz müzik türünün hangi dönemde ruh bulduğu ve geliştiğini de simgelemeliydi.

Diğer yandan geleneksel müziğimizi Türkiye’ den binlerce kilometre uzaklıktaki bir Avrupa ülkesinde yani Almanya`da yaşatmaya çalıştığımızı yansıtmalıydı.

Berlin`de yaşayan bazı grafik tasarımcılarla bire bir çalışmalarımız oldu. Tesadüf eseri Türkiye’de mimarlık eğitimi görmüş ve Berlin’e yerleşmiş bir genç tasarımcı ile yollarımız kesişti. Ve dernek Logomuzu tasarlayan sevgili Mehmet Akif Sarı ya buradan teşekkürlerimizi sunuyorum.

Yaklaşık 3 ay süren çalışmaların neticesinde, bugün huzurlarınızda yeni dernek Logomuzu sunabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Görmüş olduğunuz gibi;

LOGO’muz bir Lale ve içinde sekizlik bir nota dan oluşuyor. Lale figürü biliyorsunuz Osmanlı döneminin simgelerinden biri, icra ettiğimiz müziğin hangi döneme ait olduğunu da gösteriyor. Sekizlik nota müziği temsil ediyor.

Şu an yaşamakta olduğumuz, çoğumuzun artık 2. vatan diye kabul ettiği ve kalben baglı olduğumuz ve derneğimizin faaliyetlerini gerçekleştirdiği ülkeyi Almanya’yı   temsilen Logomuzun  renklerini Alman bayrağının renklerinden yani  siyah, kırmızı ve altın sarısı olarak tercih ettik.

Yeni Logomuz derneğimize hayırlı olsun.

ha-ber.com / Onur Doğanay/Berlin

Fotoğraflar/ Sadık Karslı

 

 

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.