*** ”Berlin’de 186 ülkeden insan yaşıyor”

*** ”Berlin’de 186 ülkeden insan yaşıyor”

ABONE OL
15:11 - 21/03/2009 15:11
*** ”Berlin’de 186 ülkeden insan yaşıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Berlin’de 186 ülkeden insan yaşıyor”

Almanya’nın başkenti Berlin’de yayımlanan "B.Z" gazetesi, başkentte yaşayan insanları kapak konusu yaparak, Berlin’de 186 ülkeden gelen insanların yaşadığını yazdı

Gazetenin birinci sayfasında, aralarında 23 yaşındaki Nuray adlı Türk kızının da bulunduğu 14 yabancının fotoğraflarına yer verilen haberde, "Vatan Berlin-Berlin’de 186 ülkeden gelen insan yaşıyor" başlığı kullanıldı.
    

Haberde, Berlin’de en büyük yabancı grubu olarak 111 bin 825 kayıtlı Türkün yaşadığı belirtilerek, Berlin’de İstanbul’dan daha fazla döner dükkanı bulunduğu öne sürüldü.
    

"Berlin’deki yabancılar olmasa döner de olmazdı" denilen diğer bir yazıda da, dönerin Almanya’da ilk kez 1971 yılında Kreuzberg semtinde yaşayan bir Türk tarafından yapılmaya başladığı hatırlatıldı.
    

Gazetenin diğer bir haberinde de başarılı Türklerden inşaat şirketi sahibi Süleyman Yüksel tanıtıldı.
    

Yüksel’in Antalya’da bir çiftçinin oğlu olarak dünyaya geldiği ve 1994 yılında Berlin’de kurduğu "Bateg Ingenieurbau GmbH" adlı şirketle büyük başarıya ulaştığı belirtildi.
    

Şirketinde, aralarında Polonyalı ve Hırvatların da bulunduğu 50 mühendis çalıştırdığı ve her yıl 40 milyon avro gelir elde ettiği belirtilen Yüksel’in şirketinin, Potsdam kentindeki Hans-Otto tiyatrosunun binası gibi bazı büyük önemli bina projelerine de iştirak ettiği ifade edildi.
    

Yüksel, "Her iki kültürün en iyi özelliklerini birleştirmek ve hem Alman, hem de Türk rakiplerimden daha iyi bir firma kurmak istiyordum. Polonyalılar iş bitene kadar çalışıyor, Hırvatlar da ham maddenin işlenmesinde çok yetenekliler. Arada bir gerginlikler oluyor, ancak herkesin en iyi yapabildiği işi yapmasına dikkat ediyorum. Sonuçta birlikte bir şeyler yapmış oluyoruz, böylece de insanlar arasında köprüler kuruyoruz" diye konuştu.


(A. A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.