Berlin Türk Sağlık Elemanları Derneği Bilimsel Konferans düzenledi

Berlin Türk Sağlık Elemanları Derneği Bilimsel Konferans düzenledi

ABONE OL
23:22 - 12/10/2022 23:22
Berlin Türk Sağlık Elemanları Derneği Bilimsel Konferans düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Türk Sağlık Elemanları Derneği  BGTM 17. Disiplinlerarası Bilimsel Konferansını Sparkasse’nin Wannsee’deki tesislerinde gerçekleştirdi.

Berlin Türk Sağlık Elemanları Derneği (BGTM e.V.)  ‚‘17. Disiplinlerarası Bilimsel Konferansı‘nı (Interdisziplinare Tagung)7 Ekim 2022 Cuma akşamı Sparkasse’nin Wannsee’deki tesislerinde gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasını, 17. Bilimsel Konferansı yöneten BGTM’nin Yönetim Kurulu Başkanı PD DR. med. Erdal Şafak yaptı.

Konuklarını selamlayan ve katılımları için teşekkür eden Şafak’ın ardından söz alan Berlin Tabipler Odası’nın Başkanı PD DR. Peter Bobbert, etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek; BGTM Başkanı Dr. Şafak ve Başkan Yardımcısı Dr. Yunus Ayral ile daha önce birlikte çalıştıklarını, kendilerini yakından tanıdığını söyledi. Bobbert konuk doktorlara selamlama konuşması yaptıktan sonra BGTM doktor üyelerini, Berlin Tabibler Odası’nın çatısı altında daha fazla teşebbüste bulunmaya ve faaliyet göstermeye davet etti.

  1. Bilimsel Bilgilendirme Toplantısı’nın ‘Ameliyat sonrası hipoparatiroidizm- hafife alınan bir sorun mu?’ konulu ilk sunumunu Humboldt Hastahanesi’nin Endokrin Cerrahı Bölümü’nde Başhekim olarak çalışan ve Berlin Tabibler Odası’nın yönetim kurulu üyesi olan Dr. Yüksel König yaptı.

Dr. König sunumunda Tiroid ameliyatı sonrası oluşabilen hipoparatiroidizm tehlikesi, önlenmesi, teşhisi ve tedavisi üzerine konuştu.

Daha sonra Magdeburg Tıp Fakültesi Sinir Cerrahı Bölümü Direktörü Prof. Dr. I. Erol Sandalcıoğlu güncel öneriler ışığında beyin tümörlerinin teşhis ve modern tedavisi’ üzerine çok alkışlanan bir konuşma yaptı.

Üçüncü ve son sunumun konusu, ‘Geriatrik hasta, KOAH gibi multimorbiditede bir zorluk, Atriyal fibrilasyon, kardiyak ve renal yetmezlik tartışmasıydı. Berlin Evangelisches Geriatriezentrum’da başhekim olarak çalışan Dr. Aykaç, sunumunda yaşlanmaya bağlı olan, kas kaybı ve kırılganlık fenomenine odaklandı. Yaşlanmanın 35 yaşından sonra başladığını ve yaşlanmayı yavaşlatmak için ne yapılmasını anlatarak sözlerini sonlandırdı.

Bilimsel bölümden sonra geleneksel Türk yemeklerinin sunulduğu açık büfe akşam yemeğine geçildi.

Çok rahat ve samimi bir atmosferde gerçekleşen 17. Bilimsel Toplantı’nın yemek bölümünde küçük guruplar halinde ikili üçlü sohbetlerin yapıldığı sosyal bölüm başladı. BGTM üyeleri ve misafirler organizasyonu çok beğendiklerini söyleyerek, etkinliği düzenleyenlere teşekkür ettiler.

ha-ber.com/Hüseyin İşlek

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.