Başta Berlin Şehitlik Camii olmak üzere Almanya’nın çeşitli kentlerinde da ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı.

Berlin’deki Şehitlik Camisi’ne gelenler, ramazan ayı ve orucun faziletlerinin konu edildiği vaazını dinledi, ardından teravih namazı kılıp dua etti.







ALMANYA
30 gün önceALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026
TİRAN TUĞYAN TAĞUT KİMDİR?
20 yıldır Tarım ve İmalat Sanayi’yi bitiren, AKP iktidarını dindar diye OY veren akılsız beyinsiz kardeşlerim benim. Kim dindar?
Allah size işi mutlaka ehline verin demiyormu?
Allah bize adaletli olun demiyormu?
’’Allah size, emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Allah size ne güzel öğütler veriyor. Şüphesiz Allah her şeyi işitmekte, her şeyi görmektedir.’’(Nisa 58)
’’Ey iman edenler! Kendinizin veya anne babanızın ve akrabanızın aleyhine bile olsa adaleti ayakta tutun, Allah için şahitlik eden kimseler olun. (İnsanlar) zengin olsunlar, yoksul olsunlar Allah onlara sizden daha yakındır. Öyleyse siz hislerinize uyup adaletten ayrılmayın. Eğer adaletten sapar veya üzerinize düşeni yapmaktan geri durursanız bilin ki Allah yaptığınız her şeyden haberdardır.’’(Nisa 135)
İslam’a ve Kuran’ı Kerim’e göre tağut, müminlerin imanını azaltan, ibadet etmesini engelleyen ve başka ilahlar edinmesine neden olan şeytan demektir.
Terimin kökeni Klasik Yunanistan’a dek uzanmaktadır. Platon ve Aristoteles’e göre; aldığı kararlarda hukuk dışına çıkan, egemenliği altındakilerden çok kendi hakkını gözeten, başkalarına olduğu kadar kendi halkına da şiddet gösterenler tiran olarak tanımlanır.
Dolayısıyla; kendisi Avrupa ülkelerinde yaşayıpta, demokrasinin hazını alarak, huzur ve refah içinde tıksırıncaya kadar yiyip içenler, tıka basa karınlarını doyuranlar var ya? İşte onlar Memlekette dindarlığı soyunarak zalimlere destek olup OY verenlerin Ramazan’ı Ramazan olmaz olmayacak olamaz. Yani onlar aç kaldıklarıyla kalacaklar. Din kardeşlerinin Ramazan süre içinde sahur yapamadan oruç tuttukları iftar açtıkları gibi, onları aç bırakmış oldukları gibi.
—-https://www.gazeteoku.com/gazeteler/2022-04-01/sozcu-gazetesi-manseti—-
Zira; Rabbim bir ayetinde şöyle der; “Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu (karşılığını) görür. “Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu (karşılığını) görür.”
(Zilzâl Suresi 7-8)
Herkesin eninde sonunda yaptıklarının karşılığını bulacağını belirten bu ayetler, bütün insanlığın paylaştığı bir gerçeği dile getirmesi bakımından özlü ve hikmet dolu ifadelerden (cevâmiu’l-kelim) sayılmıştır. Nitekim Hz. Peygamber de bu ayetleri, kuşatıcı anlamıyla eşsiz bir ifade olarak nitelemiştir. Dünyada yapılan en küçük hayır veya şerrin bile kaybolmayacağını, âhiret gününde bunların insanların önüne serilip hesabının sorulacağını, karşılığının da ödül veya ceza şeklinde görüleceğini ifade eder. Kehf 18/49; Enbiyâ 21/47). Nitekim Hz. Peygamber, “Bir yarım hurma veya bir güzel sözle olsun ateşten korunun!”
Sonuç itibariyle Rabbimiz bizi uyarmaktadır, ve şöyle der;
“Başınıza gelen herhangi bir musibet, kendi ellerinizle işledikleriniz yüzündendir. (Bununla beraber) Allah çoğunu affeder.” (Şûrâ 42:30)
Doğru adil mümin müslümanların Ramazan Sofraları, Hz. Ali’nin Sofraları Olsun.