BERLİN NEUKÖLLN HAKAN DEMİR’E EMANET EDİLMİŞ

BERLİN NEUKÖLLN HAKAN DEMİR’E EMANET EDİLMİŞ

ABONE OL
17:01 - 19/09/2021 17:01
BERLİN NEUKÖLLN HAKAN DEMİR’E EMANET EDİLMİŞ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dr. Fritz Felgentreu bu kadar yeter deyince, SPD üyeleri Neukölln’de vekil arayışına girmişler. Neukölln tarihinde üyeler arasında ilk defa anketle direk aday seçimi yapılmış. Sonuç Hakan Demir.

SPD Neukölln Federal Milletvekili adayı Hakan Demir Türk Eğitim Derneği’nde seçmeniyle buluştu.  Türk Eğitim Derneği Başkanı Rüştü Kam’ın taktim konuşmasından sonra, Türk Eğitim Derneği üyeleri Hakan Demir’i yakından tanıma fırsatı buldu.

Hakan Demir önce kendini tanıttı sonra da kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. Çok samimi bir havada geçen sohbet oldukça verimli oldu. Türk Eğitim Derneği üyeleri Hakan Demir’i çok sempatik ve samimi buldular.

Hangi şartlarda olursa olsun asla kendi değerlerinden taviz vermeyeceğini söyleyen Demir; “Ben Neukölnlülerin adayıyım, onların milletvekili olacağım, onlara yasal çerçeve içinde kalarak hizmet edeceğim, ister bana oy versinler isterse vermesinler. Ancak geldiğim yeri de unutmayacağım. Ben dedemi, babamı, annemi ve onların kültürlerine sırt çeviremem. Kendimi inkâr edemem. Ancak ben Alman Parlamentosu’nun bir üyesi olacağım, bunu da unutmamam gerek.” diyen Demir konuşmasını şöyle sürdürdü:

Ben Çorum’un Düdüklü Köyü’ndenim. 1 yaşımda Almanya’ya geldim. Eğitimimi burada aldım. Politik Felsefe ve işletme okudum. 36 yaşındayım. Parlamentoya girebilmem için 36.000 oy almam gerekiyor. En yakın rakibim CDU dur. Oylarınıza talibim. Eğer seçilirsem; çifte vatandaşlık konusunda, asgari ücretin 12 Euro’ya yükseltilmesi konusunda, kira artışları konusunda, yeni konutların yapılması konusunda, başörtülü bayanların öğretmen olmaları konusunda, yükselen ırkçılığa karşı mücadele edeceğim. Türkiye ile Almanya arasındaki buzların erimesi için mücadele edeceğim. Ve sık sık sizlerle bir araya geleceğim çaylarınızı içip dertlerinizi dinleyeceğim. Berlin’de 26 Eylül’de halk sandığa gidecek. Seçmen 6 oy kullanacak. Oylardan biri adaya verilecek. İşte ben adaya verilecek o oyunuza talibim. Çok fazla bir şey istemiyorum.”

Demir, sözlerini dindar insanların da elinden tutmaya çalışacağını belirterek, dil, din, meşrep ve ırk ayrımı yapmayacağını vurgulayarak sonlandırdı.

ha-ber.com/Zülfikar Kam/Berlin

Fotoğraflar: Mustafa Ekşi

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.