Berlin ‘de bir Türk Sanat Müziği Korosu daha kuruldu

Berlin ‘de bir Türk Sanat Müziği Korosu daha kuruldu

ABONE OL
19:39 - 21/02/2020 19:39
Berlin ‘de bir Türk Sanat Müziği Korosu daha kuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Uzun yıllardır Başkent Berlin ‘in değişik korolarda müzikle uğraşan ve yaz aylarında kurdukları whatsap gurubu ile aralarında güzel bir bağ oluşan eski dostlar, 3 ay önce yeni bir Türk Sanat Müziği korosu kurmaya karar vermişler. Dernekleşme çalışmalarını tamamlayan `Berlin Eski Dostlar Korosu´ geçtiğimiz günlerde seçkin davetlileri ve misafirlerinin katılımıyla görkemli bir açılış yaptı.

Kurucu başkan seçilen Ergün Sivil dışında İmdat ve Hülya Azak, Canan ve Serdar Avcı ile Mine Akman’dan oluşan 6 kişilik kadroya daha sonra kemani Mustafa İşmen’de katılmış. Dernekleşme çalışmalarına hız vererek, açılış günü verecekleri mini konsere hazırlanırlarken, Ayça Durademir, Nebahat Sırmalı ve İhsan Sırmalı, Uğur Özvural ve Fatma Turgut da bizde varız bu çalışmada deyince 12 kişi olmuşlar.

Ergün Sivil yaptığı açılış konuşmasında koronun kısa bir geçmişini anlatarak, çalışmalara katkıda bulunan başta tüzüğün yazılmasında katkı sağlayan Celal Altun ve Fikret Ünal olmak üzere herkese teşekkür etti. Berlin’in değişik korolarından gelen başkan, yönetici ve koro mensupları ile konuk müzikseverlere de teşekkür eden Başkan Sivil’in konuşmasından sonra kısa bir süre içinde hazırlandıkları 12 eserlik mini konsere geçildi.

Koronun kurucularından olan hocaları Mustafa İşmen yönetiminde, konuk sazlar Evren Can Kaman (ud), Serkan Kaynarcalı (kanun), ritm sazlarda Sabine Aurin, Servet Dolu ve İrfan Babaoğlu eşliğinde, `Bir nigâh et ne olur´ adlı eserle konserlerine başlayan ekip, daha sonra `Ben gamlı hazan, Adalardan bir yâr gelir bizlere ve kapıldım gidiyorum´ adlı şarkılarla programlarına devam ettiler. `Elâ gözlerine kurban olduğum´ adlı sözlerini Aşık Ömer’in yazdığı bir Sadettin Kaynâk bestesiyle programlarını bitiren koro, konukların ısrarlı alkışları ile hep birlikte `Eski dostlar´ adlı şarkıyı seslendirdiler.

Açılış töreni daha sonra davetliler için hazırlanan açık büfe ile devam etti. Öncelikle Filiz Catering’in hazırladığı muhteşem yemekler ve koro mensubu hanımların katkısıyla hazırlanan ev yemekleri, börekleri ve tatlılar; korolar arasında özlenen dostluk ilişkilerinin en güzel göstergesiydi. Ve çok lezzetliydi. Başkan Ergün Sivil’den aldığımız bilgiye göre yeni kurulan `Berlin Eski Dostlar Korosu´ Başkent Berlin’in hemen hemen tüm korolarına davetiye göndermiş ama davete cevap veren ve açılış törenine gelen çok az sayıda gerçek ekip olmuştu.

Berlin Eski Dostlar Korosu’nun çalışma yeri, adresi ve irtibat bilgileri de şöyle:
Berlin 13351, Otawistr. 46’de, Salı ve pazar günü akşamları 18.00-21.00 arasında çalışmalarını sürdüren koronun başkanı Ergün Sivil’e 0178- 415 24 01 numaralı telefondan veya [email protected] mail adresinden ulaşabilirsiniz.

ha-ber.com/Hüseyin İşlek

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.