Berlin ‘de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Berlin ‘de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

ABONE OL
09:32 - 25/11/2019 09:32
Berlin ‘de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın başkenti Berlin`de, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programları düzenlendi.

Türkiye’nin Berlin Başkonsolosluğunda düzenlenen törene, Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök, Berlin Eğitim Müşaviri Cemal Yıldız, Türk sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Yücekök, yaptığı konuşmada, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ederek, “Her öğretmenimize ayrı ayrı kariyerlerinde başarılar diliyorum, emekli öğretmenlerimize yıllarca verdikleri hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin her insanın hayatında iz bırakan kişiler olduğunu vurgulayan Yücekök, “Bunun ötesinde toplumsal gelişmenin, kalkınmanın anahtarı da yine öğretmenlerdir.

Kendimden bir örnek vereyim, ben dışişlerinde çalışmaya başlayıp Ankara’ya taşınana kadar ilk okul bittikten hemen sonra, hemen hemen her sene ilk okul öğretmenimi ziyaret ettim.

Öğretmenler insan hayatının yapı taşı, sizi siz yapan ve eğitime kazandıran öğretmenlerimiz. O yüzden her zaman anlamlı, gelecek nesillerimiz öğretmenlerimize emanet. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu yolda bizler için mesajlar vermiş.

O yolda öğretmenlerimiz gençlerimize umut olması için öğretmenlerimize sahip çıkalım. Çünkü onlar geleceğimizin yapı taşlarını hazırlarlar” dedi.

Eğitim Müşaviri Yıldız da Öğretmenler Günü’nde öğretmenliğin ne kadar değerli bir meslek olduğunun vurgulandığını ifade ederek, “Bu meslek, bize Ulu Önder Atatürk’ten miras bırakıldı.” diye konuştu.

Törende, öğrenciler folklor gösterisi yaptı ve şarkılar seslendirdi.

ADD Berlin`de de Öğretmenler Günü kutlandı

Berlin Brandenburg Atatürkçü Düşünce Derneği ADD Yönetimi de düzenledikleri bir tören ile 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladılar.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Gazeteci Hülya Yazıcı’nın sunumunu dinleyen katılımcılar daha sonrada salonda bulunan emekli öğretmenlerin anılarına kulak verdiler.

Berlin`in tanınmış sese sanatçılarından Sinem Şekerer, kemani Ceyhun Domaçlıoğlu eşliğinde okuduğu birbirinden güzel sanat müziği eserleriyle öğretmenler günü anma törenine renk kattı.

Tören Berlin’de görev yapan ve emekliye ayrılmış olan öğretmenlere verilen çiçeklerle son buldu.

ha-ber.com/Orhan Önaldı/Onur Doğanay
Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.