Berlin CHP Birliği „Adalet ve Demokrasi “konulu konferans düzenledi

Berlin CHP Birliği „Adalet ve Demokrasi “konulu konferans düzenledi

ABONE OL
22:04 - 26/01/2020 22:04
Berlin CHP Birliği „Adalet ve Demokrasi “konulu konferans düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sosyal Demokrasi Vakfı SODEF Başkanı Ertan Aksoy, CHP’nin davetlisi olarak Berlin’de “Adalet ve Demokrasi’ konulu konferans verdi.

Berlin CHP Birliği Başkanı Kenan Kolat, açılış konuşması öncesinde Türkiye’de depremde hayatlarını kaybeden insanlarımız için saygı duruşunda bulunuldu.  Hayatlarını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dilediler.

CHP Berlin Birliği salonunda düzenlenen etkinlikte SODEV Başkanı Aksoy, Türkiye’nin yakın geleceğini konuşmak üzere davet edildiğini belirtip, “elbette yakın geleceği görebilmek için Türkiye’nin bu gününe dair hem ekonomik hem de toplumsal ve de siyasi yaşamda durumunun özetini yapacağız” dedi.

SODEV Başkanı Aksoy konferansta yaptığı konuşmasında, “Bizleri yakın gelecekte nelerin beklediğini tarihlemeye çalışacağız. Almanya’daki dostlarımızla paylaşmak istediğimiz hususlar arasında başkanlık ve tek adam devam edecek mi. İttifaklar nasıl olacak, yeni bir iktidar değişikliği ve ortaklar, ayrıca yeni kurulmakta olan partilerin ne gibi çalışmalar sergileyecekleri bugünkü toplumun sahip oldukları sorunlar üzerinde olası iktidarın neleri hızla çözmesi gerektiği önemli konular arasında ekonomide, toplumsal eğitimde, adalette, sağlıkta, büyük sorunlar yaşandığını bilhassa gençler arasında yaşanan işsizlikle içinden çıkılmaz hale gelindiğini, Türkiye’de tek adam yönetiminin artık kendi partisi içinde de kabul görmediği ve sorun olmaya devam ettiğini,  AKP’ içinden ayrılanların ve kurdukları partilerle AKP partisine büyük sorunlar yasatacağını, bugünlerde devamlı gündemde tutulan  kanal İstanbul projesiyle büyük bir rant sağladığını düşünen İstanbul halkı tarafından yapılan araştırmalar sonucu AKP ve MHP’nin oylarının yüzde 40’lara düştüğünü, öte taraftan CHP Partisinin diğer partilerle yaptığı çalışmaları partinin daha da güçlendiğini” söyledi.

Türkiye eğitimde bir İmam Hatip dayatması ile karşı karşıya bırakıldığını dile getiren Aksoy, “Türkiye’de Cumhuriyet tarihinde ilk kez hakimlerin mesleki ağırlığı kalmadığını, yargının olmadığı bir ülkede yabancı sermayenin gelmeyeceğini ayrıca Türkiye’ de en iyi okullardan mezun olan gençlerimiz yurt dışına gittiklerini” ifade etti.

ha-ber.com/Orhan Önaldı/Berlin

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.