Berlin Cemevi’nde kadınlar günü kutlandı

Berlin Cemevi’nde kadınlar günü kutlandı

ABONE OL
00:46 - 10/03/2019 00:46
Berlin Cemevi’nde kadınlar günü kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Toplantıda öncelikle emekçi şehit kadınları anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Berlin Alevi Toplumu Cemevi Başkanı Numan Emre, 8 Mart Kadınlar Günü Anma etkinliğinde  salonu hınca hınç dolduran kadınlara hoş geldiniz diyerek Hacı Bektaşi Veli’nin bir dörtlüğü ile konuşmasına şöyle başladı:

” Erkek dişi sorulmaz. /Muhabbetin dilinde. /Hakkın yaptığı her şey yerli yerinde. /Bizim nazarımızda kadın erkek farkı yok. /Noksanlıkta eksiklikte senin görüşlerinde.”

Anma etkinliğinde Dernek temsilcilerinden Sevgi Halat, Süheyla Uzuner ve Hediye Dağ, 8 Mart ‘Dünya Kadınlar Günü’ münasebetiyle yaptıkları konuşmalarda “8 Mart, Kadınların dünyada eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam haklarını dile getirdikleri gündür. Dünya’nın yarısını kadınlar oluşturur, diğer yarısını da kadınlar yetiştirir. Yaşamın en güzel rengidir. Hatta tüm renkleridir. Annedir, abladır, haladır, baldızdır, kaynanadır, emekçidir, candır kısacası, kadın her şeydir” dedi.

Konuşmacılar, kadınların temel hak ve özgürlüklerden taviz vermeden ve hiçbir baskı altında kalmadan tüm yeteneklerini sergileyebilecekleri ve başarılarıyla hak ettiği yerlere geldikleri, fikir ve bedeni yüzünden bir şekilde baskı görmedikleri bir dünya istediklerini dile getirdiler.

Ayrıca anma etkinliğinde Pınar ve İmam Özgül çiftinden saz dinletisi verildi. Ela Hamurcu, Süheyla Uzuner, Türkan Akgül tarafından şiir okundu.

Bülent Emir yönetiminde BAT-Cemevi, Dersim Korosu katkılarıyla geceye renk kattılar.

ha-ber.com/Orhan Önaldı/Berlin

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.