Berlin Büyükelçiliği’nde 19 Mayıs ve Akademik Yıl Kutlaması

Berlin Büyükelçiliği’nde 19 Mayıs ve Akademik Yıl Kutlaması

ABONE OL
21:06 - 22/05/2024 21:06
Berlin Büyükelçiliği’nde 19 Mayıs ve Akademik Yıl Kutlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

T.C. Berlin Büyükelçiliği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile 2023-2024 Akademik Yılı Bahar dönemi açılışı dolayısıyla anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.

Büyükelçi Ahmet Başar Şen, Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı ve Büyükelçilik Eğitim Müşavir Vekili Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl’ün öncülüğünde düzenlenen etkinliğe, akademisyenler, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile eğitim görevlileri yoğun ilgi gösterdi.

Yaklaşık 1000 davetlinin katıldığı programda, Berlin Büyükelçiliği’nde Elçi-Müsteşar olarak görev yapan Mehmet Vakur Erkul, Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker de hazır bulunarak katılımcılara hitap etti.

Etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Şen, Türkiye’nin eğitimli, kendini geliştirmiş bireylere olan ihtiyacını vurguladı.

Şen, “Türkiye’nin sizlere ihtiyacı var; Almanya’nın size ihtiyacı var, dünyanın neresinde olursanız olun, eğer kalbiniz Türkiye için atıyorsa, eğer o ülke için de bir katkı yapmaya çalışıyorsanız, sizler aslında Türkiye için görevinizi yapmışsınız demektir” dedi.

Berlin Humboldt Üniversitesi Sosyal Bilimler Lisans Öğrencisi Esma Köroğlu ve Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi Doktora Öğrencisi Ömer Salha, Almanya’da eğitim gören öğrenciler adına konuşmalar yaptı. Ayrıca, Eğitim Müşavirliği Mahalli Katip Sekreterliği’nden emekli olan Hülya Kunig, etkinlikte duygusal bir veda konuşması gerçekleştirdi.

Büyükelçi Şen, Hülya Kunig’e emeklerinden dolayı teşekkür ederek kendisine bir hediye takdim etti.

Bu anlamlı buluşma, öğrenci ve akademisyenler arasındaki dayanışma ve iletişimi güçlendirdiği gibi, Türkiye ile Almanya arasındaki eğitim köprüsünün de sağlamlaştırılmasına katkı sağladı.

Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.