Berlin Başkent Topluluğu ayakta alkışlandı

ABONE OL
01:23 - 10/03/2019 01:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünya Kadınlar Günü kapsamında Berlin Başkent Topluluğu’nun sunduğu “Tatlı Dillim Güler Yüzlüm” konserinde sahne alan T.C Kültür Bakanlığına mensup konuk ses sanatçısı Çiğdem Gürdal, okuduğu birbirinden güzel eserleri ile Berlinli müzik severlere unutulmayacak bir gece yaşattı.

Berlin Başkent Topluluğu Abdurrahman Özay’ın yönetiminde “Tatlı Dillim Güler Yüzlüm” konseri Joseph Joachim konser salonunda düzenlendi. Konserin ilk bölümünde sazendeler eşliğinde koro ve solo şarkılarını seslendiren sanatçılardan Özlem Ayaş, “Unutma Beni”,  Lemis Mantas “Unutturamaz Seni Hiçbir Şey”,  Ayten Değirmenci ”Benim Gözüm Sende”,  Safiye Yazanoğlu ”Buruk Acı”, Şenay Çetin “Düşen Bir Yaprak Görürsen”,  Hülya Ak “ Ben Seni Sevdiğimi Dünyalara Bildirdim” Zehra Zenginoğlu Küçük “Begonvil”, Feridun Hikmet Tanses ise “Menekşe Gözlerde Hiç Vefa Yokmuş” adlı eserleri seslendirdiler.

Konserin ikinci ve son bölümünde T.C Kültür Bakanlığı sanatçılarından Çiğdem Gürdal sahne aldı.

Kadife sesi, düzgün ve temiz Türkçesi ile izleyenleri hayranlık içerisinde bırakan Çiğdem Gürdal, bülbül gibi şakıdı. Berlinli müzik severlere birbirinden güzel eserler okuyan güçlü ses Çiğdem Gürdal, dakikalarca ayakta alkışlandı. Yaklaşık bir saat sahnede kalan sanatçıyı izleyen müzik severler “Berlin`e yine bekleriz” tezahüratı yaptılar.

Konseri, ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ın “Tatlı Dillim Güler Yüzlüm” adlı eseri ile noktalayan Berlin Başkent Topluluğunun sahne ekranına Türk Bayrağı’nı ve Mustafa Kemal Atatürk portresini yansıtması duygulu bir an yaşattı ve büyük alkış aldı.

ha-ber.com/Orhan Önaldı

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.