Berlin Antik Antakya Derneği’nden Hataylı öğrencilerin eğitimine burs

Berlin Antik Antakya Derneği’nden Hataylı öğrencilerin eğitimine burs

ABONE OL
16:09 - 02/06/2022 16:09
Berlin Antik Antakya Derneği’nden Hataylı öğrencilerin eğitimine burs
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2004 yılında Almanya’nın Başkenti Berlin’de kurulan Antik Antakya Derneği’nin 14 yıldan bu yana geleneksel olarak sürdürdüğü Hataylı öğrencilerin eğitimine katkı bursları bu yıl da sahiplerini buldu.

Antakya Müze Hotel’de yapılan törene, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, HASİAD Sanayici ve İş İnsanları Derneği (HASİAD) Başkanı Av. Murat Hayzaran, Berlin Antik Antakya Derneği Başkanı Nihat Sorgeç ve yönetim kurulu üyeleri, Almanya’nın Başkenti Berlin’den gelen konuklar, öğrenimlerine Türkiye’nin çeşitli illerinde Tıp, Diş Hekimliği, Ziraat ve Mekatronik Mühendisliği ile Hemşirelik gibi bölümlerde okuyan ve burs kazanan öğrencilerle aileleri katıldı.

Sorgeç, “Amacımız Hatay’ın değerlerini tanıtmak”                                                                                             

Burs dağıtımı törenindeki konuşmasına 2004 yılında faaliyetlerine başlayan Berlin Antik Antakya Derneği’nin çalışmalarını aktararak başlayan Nihat Sorgeç de konuşmasında, Almanya’ya işçi olarak giden ailelerin ikinci nesilleri olarak bu derneği kurduklarını ifade ederek, “Amacımız Hatay’ın kültürel, tarihi, sosyal ve ekonomi değerlerini Almanya’da iyi tanıtmaktır. 18 yıldan beri bu çalışmayı yapıyoruz. Biriktirdiğimiz paraları ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere burs olarak veriyoruz. Onlardan beklentimiz daha çok başarılı olmaları ve bu yoldan gitmeleridir” dedi.

Pandemi nedeniyle ancak 3 yıl aradan sonra 21-25 Mayıs arasında 28 kişilik bir heyetle Hatay’a geldiklerini belirten Sorgeç, 2008 yılında Antakya fahri hemşerilik ünvanı verilen Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer’i anımsatarak, Almanya’ya göç etmiş, korona hastalığına aşıyı bulan bilim insanı Hataylı Prof. Dr. Uğur Şahin’e ödül vermeyi kararlaştırdıklarını sözlerine ekledi.

HBB Başkanı Savaş ve ATSO Başkanı Çinçin Berlin Antik Antakya Derneği’ne teşekkür ettiler   

Nihat Sorgeç’ten sonra söz alan HBB Başkanı Dr. Lütfü Savaş ve ATSO Başkanı Hikmet Çinçin konuşmalarına Berlin Antik Antakya Derneği’nin bu anlamlı bursuna teşekkür ederek başladılar.

ATSO Başkanı Çinçin tören öncesi yaptığı konuşmada, “Birkaç gün önce Lütfü Savaş’ın önderliğinde Arsuz’dan Kıbrıs’a deniz otobüsü seferleri başladı. Hatay’ın nefes alması için bu projelere ihtiyaç var. Gençlere yatırım ülkenin geleceğine yatırımdır. Eğitime katkı veren herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Her tarafı hayır kokan etkinlik”

HBB Başkanı Savaş, konuşmasına başlarken, ‘Her tarafı hayır kokan etkinlik’ olarak değerlendirdiği sözlerine şöyle devam etti; “Almanya’ya gidip kimliğini, kişiliğini unutmadan; ırk, renk ayrımı yapmadan bir dernek kurup kaliteli işler yapmak gerçekten zor. Her sene umut vadeden işlerin altına imza atıyorsunuz. Öğretenlere, öğrenenlere ve öğretime sunduğunuz katkıdan dolayı çok mutluyum. Şehrinizi ve ihtiyaç sahibi öğrencileri unutmadığınız için başta Nihat bey olmak üzere yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim. Rabbim, hepinizin verdiği katkılardan dolayı sizleri mükafatlandırsın.”

Almanya’dan gelen konukları EXPO alanlarında da ağırlamak istediklerini sözlerine ekleyen Savaş, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Bitki Koruma bölüm öğrencisi Sevval Bayındır ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Berk Karagündüz’e burs çeklerini verdi.

 Berlin Antik Antakya Derneği’nden 12 öğrenciye burs                                                                                              

Yönetim kurulunda Hataylı Hatice Selçuk, Macit Şahyazıcı, Mehmet Kilisli, Civan Uçar ve Hatay’a gönül veren Alman vatandaşı Rainer Fink’in yer aldığı Berlin Antik Antakya Derneği, okuduğu bölümlerde başarılı olan 12 üniversite öğrencisine 8’er bin lira burs olanağı sağladı.

Gaziantep, Sivas, Adana, İzmir, Bandırma ve Isparta gibi Türkiye’nin farklı şehirlerinde Tıp, Dişhekimliği, Ziraat, mekatronik mühendisliği ve hemşirelik gibi bölümlerde okuyan, Sevval Baydar, Berk Karagündüz, Kerime Hazar Kelleci, Nur Lilyan Güven, Niver Kahyaoğlu, Kerime Hazal Kelleci, Sezer Tümer, Sara Suadiye, Metin Pehlivanoğlu, Zeynep Suadiye, Fatma Yılmaz, Kadriye Temiz ve Selenay Sasaoğlu adlı.

Herbirine 8.000 TL olmak üzere 12 öğrenci derneğin burs imkânından faydalandı. Burs çekleri törende hazır bulunan öğrenciler veya aile bireylerine takdim edildi.

ha-ber.com/Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.