Berlin Antik Antakya Derneği’nden eğitime destek gecesi

Berlin Antik Antakya Derneği’nden eğitime destek gecesi

ABONE OL
11:13 - 20/01/2020 11:13
Berlin Antik Antakya Derneği’nden eğitime destek gecesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Antik Kent Antakya Dayanışma Derneği, ”Eğitimi destekliyoruz” başlığı altında Türkiye’de üniversiteye hazırlanan ve ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere yardım amacıyla ”Berlin BWK BildungsWerk in Kreuzberg”te bir destek gecesi düzenledi.

Nihat Sorgeç, Hatice Selçuk, Macit Şahyazıcı, Mehmet Kilisli, Reine Fink ve Civan Uçar’ın yöneticiliğini yaptığı Antik Kent Antakya Dayanışma Derneği (Antikes Antiochia), ‘Eğitimi destekliyoruz’ sloganı altında Antakya, İskenderun ve çevre ilçelerden üniversiteye hazırlanan ve ekonomik durumu iyi olmayan lise ve üniversite öğrencileri yararına Berlin’de gece düzenledi.

Geceye, Türk dernek temsilcileri, işadamları, Antakyalı ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Berlin’de 2004 yılında kurulan ve sosyal ve kültürel faaliyetlerle adından söz ettiren Berlin Antik Kent Antakya Dayanışma Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere yardım amacıyla bir destek gecesi ve Gala akşamı düzenledi. Çok sayıda katılımcının yer aldığı gecede, birbirinden özel Antakya yemekleri ve meşhur Antakya tatlısı künefe ziyaretçilere sunuldu.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Antik Kent Antakya Dayanışma Derneği Başkanı Nihat Sorgeç, geceden elde edilecek gelirin Hatay’da üniversiteye hazırlanan ancak ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere destek için kullanılacağını söyledi.

Gecede gecen yıl öğrencilerin eğitimine büyük katkıda bulunan Euro Gıda süpermarketler sahibi Zübeyde İrgi ve Avukat Mehtap Ayhan`a teşekkür plaketi verildi.

2004 yılında kurulan Berlin Antik Kent Antakya Dayanışma Derneği, düzenlediği etkinlikler, sergiler ve konserler ile Antakya’nın tanıtımına ve desteklenmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Antakya dışından da üyeleri barındıran dernek, küresel bakış açısıyla Antakya’nın kültür mirasının korunmasına destek olmaktadır.

ha-ber.com/M. Sefa Doğanay

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.