''Berat Tolga büyük bir cevher''

''Berat Tolga büyük bir cevher''

ABONE OL
21:57 - 25/04/2011 21:57
''Berat Tolga büyük bir cevher''
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
 ”Berat Tolga büyük bir cevher”

Almanya’nın Hamburg kentindeki Finkenwerder ilçesinde faaliyet gösteren “Finkenwerder Spor Kulübü TuS” adlı spor kulübünde boks hayatına başlayan Berat Tolga (19), Alman birinci ligindeki Motor Babelsberg kulübüne transfer oldu

Orta sıklette mücadele eden Tolga, geçen hafta yeni kulübü adına yaptığı ilk maçında BSC Berlin kulübünden İlya Spirin’i puanla yenerek, önemli bir galibiyet elde etti.
TuS Boks Kulübü’nde 1991 yılından beri antrenör olarak görev yapan Mecit Çetinkaya, yaptığı açıklamada, Tolga’nın geleceğinin çok parlak olduğunu belirterek, “Berat Tolga daha önce Türkiye şampiyonu oldu. Alman birinci liginde mücadele etmek güzel bir başarı. Berat Tolga büyük bir cevher. Daha iyi sonuçlar alacağına inanıyorum” dedi.
Çetinkaya ayrıca, 7 Mayıs’ta TuS Finkenwerder Spor Kulübü olarak, Türk boksörlerin de katıldığı “Gorch Forck Halle” adlı spor salonunda bir gala düzenleyeceklerini ifade etti.
Türk boksör Mahir Oral’ı boks hayatına ilk kez kendisinin kazandırdığını kaydeden Çetinkaya, Almanya’da son yıllarda başarılı sporcuların yetiştiğini ve bunların desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

ha-ber.com 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.