“Beatles” Lakaplı IŞİD’li Londra’da Mahkemeye Çıktı

“Beatles” Lakaplı IŞİD’li Londra’da Mahkemeye Çıktı

ABONE OL
22:01 - 11/08/2022 22:01
“Beatles” Lakaplı IŞİD’li Londra’da Mahkemeye Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

“The Beatles” takma adıyla bilinen ve IŞİD hücresinin üyesi olmakla suçlanan 38 yaşındaki Aine Davis, dün Türkiye’den sınır dışı edildikten sonra bugün Londra’da mahkeme karşısına çıktı.

Savcılar, terör suçlarıyla suçlanan Davis’in terör yasalarına göre suçlanmasına ilk olarak 2014’te izin verdiklerini söyledi.

Davis, Türkiye’den İngiltere’ye sınır dışı edildikten sonra dün Luton Havalimanı’nda tutuklanmıştı.

Suriye’deki yabancı mahkumlara gardiyanlık eden IŞİD hücresi, İngiliz aksanları nedeniyle rehineler tarafından The Beatles olarak adlandırılıyordu.

Grubun, Suriye’deki Batılı rehineleri gözaltına aldığı ve aralarında ABD’li gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff ve insani yardım görevlisi Kayla Mueller’ın yer aldığı bazı isimleri öldürdüğü iddia ediliyor.

Kısa süren duruşmada, Davis’e terör amacıyla para toplama, terörü finanse etmeye yönelik girişimlerde bulunma ve terörle bağlantılı bir amaç için ateşli silah bulundurma suçlamaları yüzüne okundu.

Davis, Westminster Sulh Mahkemesi’nde savunma yapmadı ve gözaltında tutuldu.

Mahkemedeki sanık yerinde iki gardiyan eşliğinde duran ve gri bir üst giyen Davis, yalnızca adını ve doğum tarihini doğrulamak ve İngiltere’de halihazırda bir adresi olmadığını söylemek için konuştu.

Kefalet başvurusu olmayan davanın bir sonraki duruşması, 2 Eylül’de Old Bailey’de yapılacak.

VOA tarafından geçilen “Beatles” Lakaplı IŞİD’li Londra’da Mahkemeye Çıktı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Beatles” Lakaplı IŞİD’li Londra’da Mahkemeye Çıktı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Beatles” Lakaplı IŞİD’li Londra’da Mahkemeye Çıktı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.