Bazı Eyaletler Corona Önlemlerini Hafifletiyor

Bazı Eyaletler Corona Önlemlerini Hafifletiyor

ABONE OL
21:06 - 28/01/2021 21:06
Bazı Eyaletler Corona Önlemlerini Hafifletiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Corona virüsü kaynaklı can kaybı artsa da ABD’nin birçok yerinde vaka sayısında görülen düşüş, salgının Noel tatili sonrasında hızını kestiğini gösteriyor. Bazı eyaletler, kamu sağlığı kısıtlamalarını hafifletmeye başladı.

New Jersey Valisi Phil Murphy, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada ‘‘Tünelin ucundaki ışığı görmeye başladık. Sanırım artık doğru istikametteyiz; ancak yine de ilerlemenin yavaş olduğunu itiraf etmeliyim’’ diye konuştu.

ABD’de ilk Corona vakasının tespit edilmesinden tam bir yıl sonra 26 Ocak’ta yaklaşık 4.300 Amerikalı virüs nedeniyle hayatını kaybetti. ABD’de kayda geçen toplam vaka sayısı 25 milyon 310 bin, toplam can kaybı da 425 binin üzerinde.

Virüsün Brezilya ve İngiltere gibi ülkelerde görülen varyantlarının ise salgının yayılmasını arttırmasından endişe ediliyor. Aşı dağıtım çalışmalarında yaşanan aksaklıklar hem doktorları hem de hastaları zor durumda bırakıyor.

Ancak Reuters haber ajansına göre hastalığın hızı, yayılma oranı ve ciddiyetinin göstergesi olan hastaneye kaldırılan Corona hastalarının sayısı 6 Ocak’ta ulaştığı zirveye göre yüzde 17,1 oranında düşerek 108 bin 709 oldu. Bu, Reuters’a göre hastaneye kaldırılma oranlarında 12 Aralık’tan bu yana görülen en düşük rakam.

ABD’de Kasım ayının sonundaki Şükran Günü’nden yılbaşına kadar süren dönemde ülke genelinde hastaneler ve sağlık sistemi artan vakalar nedeniyle ağır baskı altında kalmıştı. Ancak vakalarda ve hastaneye yatış oranlarındaki düşüş bazı eyaletlerin kamu sağlığı önlemlerini hafifletmesine neden oldu.

California’da ‘evde kalma talimatı’ kaldırıldı

ABD’nin en kalabalık eyaleti California’da Vali Gavin Newsom evde kalma talimatını kaldırdı. Talimata göre kuaförler işleyişlerinde bazı değişiklikler yaparak açılabilecek, restoranlar da açık alanlarda yemek servisi verebilecek. Ancak kapalı mekanlarda toplu halde ibadet edilmesi de dahil olmak üzere birçok kısıtlama sürecek

Ohio’da okulları Mart ayında açma planı

Ohio Valisi Mike DeWine de Twitter’dan yaptığı açıklamada gelecek hafta 91.000 öğretmen ve okul personeli için aşıların hazır olacağını bildirdi. Eyalet, okulları Mart ayında açmayı hedefliyor.

New York Valisi Andrew Cuomo ise ‘‘Bu noktada tatilde yaşanan vaka artışı beklenen bir durumdu. Ancak tatil nedeniyle görülen zirvenin sonuna geldik’’ dedi.

Cuomo restoranları açmak için plan açıklayacak

Cuomo, pandemi verilerindeki düşüş eğilimine işaret ederek vaka sayılarının fazla olduğu birçok bölgedeki ekonomik kısıtlamaları kaldırdı. Cuomo yakın zamanda New York restoranlarını açmak için bir plan açıklayacağını da bildirdi.

Aralık ayının ortasında hastanelerin dolması nedeniyle Cuomo, New York’ta kapalı alanlarda yemek servisini durdurmuştu. Bu durumda restoranlar yemek servisi verdikleri geçici dış mekanlar ve paket servis ile ayakta kalır hale gelmişti.

Kamu sağlığı yetkilileri vakaların yeniden artabileceğinin farkında olduklarını belirtiyor.

Corona virüsüyle mücadelenin bir ‘‘savaş dönemi seferberliği’’ olduğunu belirten Başkan Joe Biden, Salı günü yaptığı açıklamada vaka sayısının artmaya devam edeceği uyarısında bulunmuş ve bu artışın tersine dönmesinin aylar alacağını söylemişti.

VOA tarafından geçilen Bazı Eyaletler Corona Önlemlerini Hafifletiyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bazı Eyaletler Corona Önlemlerini Hafifletiyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bazı Eyaletler Corona Önlemlerini Hafifletiyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.