*** Bayan boksörlerde Olimpiyat coşkusu

*** Bayan boksörlerde Olimpiyat coşkusu

ABONE OL
22:20 - 16/08/2009 22:20
*** Bayan boksörlerde Olimpiyat coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
 
Bayan boksörlerde Olimpiyat coşkusu
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından alınan kararla, bayan boksunun Londra-2012’den itibaren olimpiyatlarda yer alması, Boks Milli Takımı’nda büyük coşku yarattı
Ukrayna’da 14 Eylül’de başlayacak Avrupa Bayanlar Boks Şampiyonası için İzmir’de kamp yapan milli takımda, dün açıklanan kararın ardından büyük sevinç yaşandı.
  Milli boksör Gülsüm Tatar konuyla ilgili çok mutlu olduğunu söyledi. Tatar, dört gözle bu kararın alınmasını beklediğini belirterek, “En büyük hedefim olimpiyat şampiyonu olmaktı. 2012 Londra’da şampiyon olup boksu bırakacağım” dedi.
Bayan boksörler olarak, branşları olimpik olmadığı için ödül yönetmeliklerinde büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Tatar, “Biz dünya şampiyonu bile olsak, bayan boksu olimpik olmadığı için erkeklerin 5’te 1’i kadar ödül alabiliyorduk. Bundan sonra hak ettiğimiz ödülleri alacağız” diye konuştu.
Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli de kararı büyük sevinçle karşıladıklarını ifade etti. Dünya bayan boksunda Türkiye’nin çok iyi durumda olduğunu dile getiren Doğaneli, “Olimpik branş olunca otomatik olarak Akdeniz Oyunları’nda da mücadele edebileceğiz. Sporcularımızın ödül konusundaki mağduriyetleri ortadan kalkacak ve onlar da şampiyonalara daha büyük azim ve hırsla hazırlanacak. Türkiye’nin olimpiyatlardaki ve Akdeniz Oyunlarındaki madalya sayısında artış olacak. Her açıdan bu karar bize büyük fayda getirecek” diye konuştu.
(A.A) 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.