Bavyera’da antikorona alarmı

 Bavyera’da antikorona alarmı

ABONE OL
23:36 - 16/05/2020 23:36
 Bavyera’da antikorona alarmı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Markus Söder uyardı: Aşırı sağın emellerine alet olmayın.

Geçtiğimiz cumartesi günü Münih’te 3 bin, Nürnberg’de 2 bin katılımlı antikorona mitinglerinin devamının yapılacak olması tepkiyle karşılandı.

Aşırı sağ görüşlü çevrelerin mitingleri ideolojik görüşlerinin propagandasını yapmak için zemin olarak kullanması Bavyera Başbakanı Dr. Markus Söder’in de uyarısına sebep oldu. Halkın provoke edici komple teorilerin etkisine girip aşırı sağcıların emellerine alet olmamasını isteyen Bavyera Başbakanı, antikorona mitinglerini İslam düşmanı miting hareketi PEGİDA benzetmesi yaparak en büyük tepkiyi göstermesi dikkat çekti.

ÜST DÜZEYDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Eyalet genelinde düzenlenecek 70 antikorona gösterisi Bavyera İçişleri Bakanlığını da harekete geçirdi. Mitingler sebebiyle görev alacak yaklaşık 900 emniyet gücü, sosyal mesafenin korunması gibi kuralların ihmali halinde toplanmaları dağıtma yetkisini kullanabilecek.

Oberpfalz Emniyet Genel Müdürlüğü, katılımcılara çağrıda bulunarak, toplanmaların 50 kişiyi ve 60 dakikayı aşamayacağını belirterek 1,5 metre mesafe kuralına da dikkat çekti. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Thomas Schöniger, kısıtlamalardan sonra uygulamaya konulan gevşemelerin suiistimal edilmemesini ifade ederek, sorumluluk duygusu içerisinde hijyen kuralların uyulmasını istedi.

REGENSBURG VE NÜRNBERG BELEDİYE BAŞKANLARI DA UYARI

Kentlerinde düzenlenecek yeni antikorona mitingler üzerine büyükşehir belediye başkanları da halka sağduyu çağrısında bulundu.

Regensburg Büyükşehir Belediye Başkanı Gertrud Maltz Schwarzfischer, Regensburglulara yönelik “açık mektup” yayınlayarak, bu tür mitinglere sadece kısıtlamalardan memnun kalmayan eylemcilerin katılmadığını belirtti. Aşırı sağcı görüşteki grupların temsilcileri tarafından da platform olarak kullanıldığına dikkat çeken Maltz-Schwarzfischer, katılmak isteyenlerin bunun bilincinde olması gerektiği belirterek, protesto hakkın suiistimal edenlere alet olunmaması konusunda dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König de, düşünce ve toplanma özgürlüğünün halkın sağlığıyla oynandığı anda hükmünü yitirdiğini ifade ederek, geçen hafta sonu çeşitli gruplar tarafından yapılan izinsiz ve sağlıksız protesto buluşmasına göndermede bulundu. König, kamunun güvenliği ve düzeni söz konusu olduğunda toplanmaların güncel salgın kurallarına bakılmaksızın yasaklanabileceğini belirterek, emniyet güçlerinin gözetim halinde olacağını ve gerektiğinde müdahalede bulunacağını belirtti.

ha-ber.com/Salih ALTUNER / REGENSBURG/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.