Bavyera Başbakanı Söder: ‘Türk yemeklerine hayranım!’

Bavyera Başbakanı Söder: ‘Türk yemeklerine hayranım!’

ABONE OL
23:04 - 21/03/2024 23:04
Bavyera Başbakanı Söder: ‘Türk yemeklerine hayranım!’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İslam Kültür Merkezleri Bavyera Eyalet Birliği’nin düzenlediği iftar programının şeref konuğu Bavyera Eyalet Başbakanı Dr. Markus Söder oldu. Söder, “Türklerin misafirperverlik ve yemeklerine hayranım” dedi.

İslam Kültür Merkezleri Bavyera Eyalet Birliğinin düzenlediği İftar programının şeref konuğu Bavyera Eyalet Başbakanı Dr. Markus Söder yaşadığı Nürnberg kentinden ve sık ziyaret ettiği Türkiye’den, Türklerin misafirperverlik ve yemeklerinin lezzetini bildiğini söyledi.

LVIKZ (İslam Kültür Merkezleri Eyalet Birliği)nin düzenlediği 40 davetlinin katıldığı İftar Programı, Alihan Soylu hocanın Kur’an dan bölüm okuma sonrası açılış konuşmasında şeref misafirleri Başbakan Söder ile Hükümetin Uyum Sorumlusu Karl Staub ve Kültür Merkezleri (Köln) Başkanı Ali Yılmaz ile davetlileri selamladı.

1970. yıllarda Münih’te şimdi Gastrik ( Kültür Merkezi) ıh olduğu yerde Türkiye’den gelen misafir işçilerce, Cuma ve Bayram günlerinde dinsel görevlerini yerine getirdikleri ve sonradan gelen aileleri ve yetişen çocuklarının ihtiyacını karşılayamaz hale gelen mekanın, günümüzde Münih Merkez ve Bavyera’da 39 şubesi ile genişlediğini ve çocuklarla gençlere din bilgisi yanında topluma sosyal olarak uyum sağlayacak okul bitirme diplomasıyla yüksek eğitim görmelerine imkan vererek, ücretsiz olarak yurtlarla hizmet verdiğini söyleyen Polar Akıncı, diğer derneklerden farklarının “ eğitim” olduğunu vurgulayarak, yurtlarından gelenler arasında işsizlik oranının “ O” odluğuna dikkat çekti ve Üye aidatları bağışlarla finanse edilen ve Eyalet Merkezi koordinasyonunda, programları Almanca olan müstakil dernekler sayısının artmakta olduğunu belirtti.

2023 yılında Eyalet Merkezleri Köln’deki Merkezinin kuruluşlarının 50. Yılı kutlamasını şereflendiren Federal Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Stenimeler’ den sonra Münih’teki Eyalet Merkezi İftarına katılan Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söver yaptığı konuşmada, Türklerin Almanya’ya misafir olarak ilk kez ayak bastıkları işsizlik oranının ve kriminaletinin en az , herkesin mutlu olduğu günümüzün Münih inde, toplumun ayrılmaz parçası olduğunu söyledi.

Yaşadığı Nürnberg kentinden ve sık yaptığı Türkiye ziyaretlerinden Türk misafir severliği ile lezzetli yemeklerini bildiğini söyleyen Söder, topluma uyum konusunda eğitim gibi
Kiliseler ve İslam kurumlarının da dinsel görevlerinin ve demokratik anlayışla kişi onuruna saygılı birlikte yaşama arzusunun önemine dikkat çekti ve “arkadaşlıklar da mideden geçer” diyerek davette hazırlanan sofraları işaret etti. İslam Kültür Merkezleri Başkanı Ali Yılmaz da İftar açılışı öncesi konuşmasında, İslam’da Ramazan ayının ayrıcalıklı önemini, nefsi disiplin, sosyal birliktelik, paylaşım ile Dinsel görevlerin camilerde birlikte Gerçekleştirilmesinin insanın güncel zorlulukların ötelenmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Günümüz dünyasının politik, ideolojik, etnik ve dinsel çatışmalarla karşılaşma sürecinde olduğunu savunan Yılmaz, Ortasya’dan 14. Yüzyılda kaynaklanan Sufi geleneğine odaklı Derneklerinin, barış ve hoşgörü değerleriyle gençlerin eğitim ve desteklenmesinin ana konu olarak benimsendiğini söyledi, ve sözlerini hayatını 20.yüzyılda gençlerin eğitimine afetmiş büyük öğreticileri Süleyman Hilmi Tuna Han’ın “ toplumun canlandırılması kötünün yok edilmesiyle değil, yeni nesillerin eğitimle yetiştirilmesiyle mümkündür” deyişiyle tamamladı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.