Batman’ın tek bağımsız kadın adayı Muazzez Baktaş petrolden pay istiyor

Batman’ın tek bağımsız kadın adayı Muazzez Baktaş petrolden pay istiyor

ABONE OL
11:06 - 18/03/2024 11:06
Batman’ın tek bağımsız kadın adayı Muazzez Baktaş petrolden pay istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Batman’da belediye başkanlığı için yarışan 84 adaydan biri olan Muazzez Baktaş seçilmesi halinde kentte çıkarılan petrolden pay isteyeceğini söyledi. Baktaş, pay verilmesi halinde geliri kadınlar ve kentin alt yapısı için kullanacağını söyledi.

Batman’da belediye başkanlığı için yarışan 84 adaydan biri olan Muazzez Baktaş seçilmesi halinde kentte çıkarılan petrolden pay isteyeceğini söyledi. Baktaş, pay verilmesi halinde kaynağı kadınlar ve kentin alt yapısı için kullanacağını söyledi.

Batman’da siyasi parti adaylarının birçok imkanı kullanarak sürdürdükleri seçim yarışına tek başına, kendi imkanlarıyla katılan biri var, iş insanı Muazzez Baktaş. Batman’ın iki bağımsız adayından biri olan Bektaş, kent merkezinde açtığı seçim bürosuna gelenleri Kürtçe propaganda şarkılarıyla karşılıyor.

Seçim çalışmalarını gündüz esnaf, akşam da ev ziyaretleriyle sürdüren Baktaş, VOA Türkçe’nin sorularını yanıtladı. Baktaş, ‘neden aday oldunuz?’ sorusuna, “Batman’da dolaşırken insanlar bize, partiler arasında sıkıştıklarını, siyasetin artık çözüm üretmediğini, belediyelerin çalışmadığını sık sık anlattılar. ‘Alternatif arıyoruz’ dediler. Biz alternatif olarak yola çıktık” yanıtını verdi.

Baktaş da diğer rakipleri önce alt yapı diyor. Alt yapıyla birlikte kadınlar ve çocuklar için projeler hazırlayan Baktaş: “Biz her evi üretim merkezine hale getireceğiz. Evinde ürettiği her şeyi biz belediye olarak satın alacak, pazarlayacağız. İnsanlar evlerine bir ekmek götürecek” dedi.

Kürtçe öğretmenler için istihdam vaadi

Baktaş, kadınlarla birlikte çocuklar için projeleri olduğunu dile getirdi. En önem verdiği projesinin Kürtçe kreş olduğunu anlatan Baktaş, bununla hem çocukların Kürtçe öğrenebileceğini hem de Kürtçe bölümlerinden mezun olan öğretmenlerin iş bulabileceğine dikkat çekti. Baktaş, “Kürtçe kreşleri açabiliyoruz. Kürtçe öğretmenleri şu anda işsiz. Biz onlara istihdam sağlamak için o kreşleri açacağız. Biz Kürtçeye öncelik vereceğiz. Belediye içerisinde de, evde de kullanacağız. Sanatsal etkinliklere de destek vereceğiz” diye konuştu.

Seçilirse petrolden pay isteyecek

Batman Türkiye’nin petrolle bilinen kentlerinden biri. Baktaş’ın en dikkat çeken vaadi de petrolle ilgili. Seçim bürosunun camında Kürtçe ‘petrol haktır’ yazan Baktaş, seçilmesi halinde kentten çıkan petrolden pay isteyeceğini ifade etti. Kentin kaynaklarının Batman’a yeterli olduğunu vurgulayan Baktaş, “Batman petrol merkezi, petrol buradan gidiyor. Biz petrolden hiçbir şekilde faydalanmıyoruz. Avukat arkadaşlarla hukuki boyutunu görüşeceğiz. Biz ne kadar talep edebiliyoruz? Biz Batman’ın petrol hakkını talep edeceğiz devletten. Hak alabilirsek biz bunu Batman’ın alt yapısında, inşasında kullanacağız. Bunu da halka şeffaf bir şekilde anlatacağız” dedi.

Baktaş, petrolden pay almaları halinde bunun bir bölümünü kadınlar için kullanacaklarını söyledi. Özellikle yaşlı kadınlara maaş bağlayacaklarını anlatan Baktaş: “Yaşlı kadınlarımıza, hiç çalışmayan, evine hiç maaş girmeyen kadınlarımıza ’kadın kart’ çıkartmayı hedefliyoruz. 500- 600 TL lira gibi cüzi bir para vereceğiz. En azından onu dilenci konumuna getirmemek adına kartı elinde olacak. Her ay parası bankaya yatacak” dedi.

Baktaş ayrıca, seçilmesi halinde evlere verilen sudan para almayacağını da vaat etti.

Güneydoğu’daki 9 ilde 13 kişi seçime bağımsız olarak giriyor. Bunlardan sadece ikisi kadın. Yüksek Seçim Kurulu kayıtlarına göre Baktaş ile birlikte Diyarbakır’da da Orkide Düzkaya seçime bağımsız aday olarak giriyor.

VOA tarafından geçilen Batman’ın tek bağımsız kadın adayı Muazzez Baktaş petrolden pay istiyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Batman’ın tek bağımsız kadın adayı Muazzez Baktaş petrolden pay istiyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Batman’ın tek bağımsız kadın adayı Muazzez Baktaş petrolden pay istiyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.