BAT-Cemevi uzun aydınlık gün ve güneşi uğurladı

BAT-Cemevi uzun aydınlık gün ve güneşi uğurladı

ABONE OL
22:45 - 21/06/2020 22:45
BAT-Cemevi uzun aydınlık gün ve güneşi uğurladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

21 Haziran en uzun aydınlık gün ve güneşi uğurlama etkinliği Berlin Alevi Topluluğu Cemevi`nde büyük ilgi gördü.

Yaz mevsiminin başlangıcı ve yılın en uzun aydınlık günü olan 21 Haziran’da her yıl Almanya ve dünya çapında müzik etkinlikleri gerçekleştirilmekte. Bu vesileyle BAT-Cemevi birbirinden değerli sanatçı ve müzisyen canlar ile düzenlediği programla, Alevi toplumu için kutsal olan güneşi tüm canlı alemi ile en uzun süre kaldığı bugünde Kurmanci, Zazaki ve Türkçe deyişler türkülerle birlikte uğurladı.

Cemevi Ana salonunda düzenlenen etkinlikte, Cemevi Zakiri Pınar Yeşilbaş, Muharrem Cumaoğlu, Bedran ve Can Doğan, Bülent Emir ve arkadaşları, Süleyman Aslan, Beste-Dicle Tazegül, Pınar-İmam Özgül ve arkadaşları sahne aldı.

Yönetim Kurulu adına kısa bir konuşma yapan Cemevi YK üyesi sanatçı Pınar Özgül, günün anlamına dair kısa bir açıklama yaptıktan sonra tüm katılımcılara teşekkür etti.

Etkinlik, programının sonuna doğru katılımcı tüm sanatçı ve müzisyenlerin hep birlikte sahneye çıkarak ‘Benim Kabem insandır ‘türküsünü söylemelerinin ardından son buldu.

“Uğurlar olsun Güneş, bulutlarla yeri gülderen, dünyaya hayat, bize günü veren, canlılara yaşam sağlayan, yüreğimizi ısıtan, ekmeğimizi, meyvemizi, sebzemizi besleyen, Kültürlere tanrı, bireylere isim, ailelere soyad olan ey sen yerin nuru, göğün gülen yüzü, bizi ışığından, sıcağından mahrum etme. Bize verdiğin bu güzellikleri başka bölgelere de canlara nasip eyle, nasip eyle ki canlılar yaşam bulsun, bolluk olsun ve savaşlar olmasın.”

Aşk ile…

Haber: BAT-Cemevi

Fotoğraflar: Ulaş Yunus Tosun.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.