‘Basmane Çukurunun Varlıği Ayıp, Çözümsüzlüğü Kayıp’

‘Basmane Çukurunun Varlıği Ayıp, Çözümsüzlüğü Kayıp’

ABONE OL
14:09 - 12/01/2024 14:09
‘Basmane Çukurunun Varlıği Ayıp, Çözümsüzlüğü Kayıp’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği(ETİK) Başkanı Mehmet İşler, İzmir’de turizmi olumsuz etkileyen çeşitli konuların bulunduğunu, kenti yöneten ve yönetmeye aday olanların çözüm için bunları öncelikli olarak gündemlerine alması gerektiğini bildirdi. Basmane Çukuru’na dikkat çeken İşler, buranın görüntüsü ve hikayesiyle vatandaşları ve turizmcileri bezdirdiğini belirterek varlığını ayıp çözümsüzlüğünü kayıp olarak niteledi.

Basmane Çukuru; İzmir’in Konak İlçesi sınırları içinde yer alan, Dr. Refik Saydam Bulvarı, Hürriyet Bulvarı ve 1362 sokak arasında kalan 20.866 m2 büyüklüğündeki bir alanı kapsamaktadır. 40 yılı aşkın bir süredir, birçok planlama girişimine, iki protokol anlaşmasına ve iki proje yarışmasına karşın yapılaşamamıştır. Uzun yıllar şehir İçi ve şehirlerarası ulaşıma Santral Garaj olarak hizmet verdikten sonra 1997 yılında bir protokol ile kısmen özelleştirilmiştir. Protokolün getirdiği planlama süreçleri, yargıya taşınan itirazlar, sonradan dahil olan taraflar ile karmaşık ve kentsel bir soruna dönüşmüştür.

İZMİRİN YÜZÜNE YAPIŞAN BİR ÇİRKİNLİK

Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler yarattığı fiziki ve görsel kirlilikle artık İzmir kadar ünlü olan Basmane Çukuru konusunun çözülmesinin, kentin turistik ve ekonomik geleceği için şart olduğunu söyledi. Mehmet İşler; “Basmane şehrimizin merkezi, ama burada bir baş ağrısı var. Görüntü kirliliği, salaşlık var, Yazları çevreye hücum eden sineklerin üreme alanı olan bir gölet, bir bataklık var. Burası görsel kirliliğin zirve yaptığı İzmir’in kendisi kadar ünlü olmuş bir nokta. Kültürpark’ın tam karşısında bu kadar kıymetli bir alanın bu durumda olması ayıptır. Ekonomiye kazandırılmaması ise büyük kayıptır. Vatandaşlar ve turizmciler olarak bu görüntüden utanıyoruz. Kentte misafir ettiğimiz turiste bu konuyu açıklayamıyoruz. Yıllardır olan bitene bir anlam veremiyor, neden çözülemediğini de anlayamıyoruz. Tam şehrin kalbinde olan Basmane Çukurunun kent ekonomisine katma değer yaratacak şekilde ele alınmasını ve çözüm getirilmesini bekliyoruz. Yasal prosedürü çözecek bir yönetim, burayı değerlendirecek bir yatırımcı, kent ekonomisine çok şey kazandıracaktır. Ege’nin incisi İzmir’in yüzüne yapışan bu çirkinlik ortadan kalkacaktır. Yine siyaset üstü olarak bakıyor ve hangi siyasi partiden ve adı ne olursa olsun, gelecek dönem İzmir’i yönetecek Büyükşehir Belediye Başkanının bu konuyu gündemine almasını ve mutlaka çözmesini istiyor ve bekliyoruz.“ dedi. (ETİK)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.