Başkonsolos Serdar Deniz’e ziyaretçi akını

Başkonsolos Serdar Deniz’e ziyaretçi akını

ABONE OL
11:05 - 12/10/2019 11:05
Başkonsolos Serdar Deniz’e ziyaretçi akını
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Geçtiğimiz Eylül ayında Nürnberg’in 17.Başkonsolosu olarak göreve başlayan Serdar Deniz’e ziyaretçi akını sürüyor

Kuzey Bavyera’da kurulu çeşitli Türk Sivil Kuruluş Başkan ve temsilcileri, Nürnberg’in yeni Başkonsolosu Serdar Deniz’e ard arda ziyaretlerini sürdürüyorlar. En son, Nürnberg Avrupa Metropol Bölgesi Türk- Alman İşadamları Derneği (TİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri Türkiye Cumhuriyet Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz’i makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Bir saati aşkın süren ziyarete, TİAD Yönetim Kurul üyeleri Taner Tüzün, Dr. Ali Aydın, Ahmet Can, Ersin Uğurlu, Emre Hızlı, Mehmet Tozan ve Mustafa Akbaba iştirak etti.

Konsolosluk bölgesinde 160 bin Türk ve Türk kökenli var

Güzel bir sohbet ortamında geçen ziyarette, Nürnberg Başkonsolosluğu’na bağlı bölgede ikamet etmekte olan yaklaşık 160 bin Türk ve Türk kökenli Alman vatandaşlarının çocuklarının okul eğitimi, meslek eğitimi, iş dünyasının sorunları, Türk vatandaşlarının Alman kurumları ile olan sorunları, Almanya’da ikamet etmekte olan Türk vatandaşlarının Anavatana gittiklerinde karşılaştıkları sorunlar, Almanya’da artan yabancı düşmanlığı ve iki ülke arasında yaşanmakta olan politik krizler ele alındı.

200 Türk derneği var

Görev bölgesinde yaklaşık 200’den fazla farklı Türk dernek ve kuruluşlarının bulunduğunu gözlemlediklerini ve aralarında pek fazla bir kaynaşma gözlemlemediklerini belirten Başkonsolos Serdar Deniz, „Türk derneklerinin ve vatandaşlarımızın güçlü bir şekilde bir araya gelip iyi bir lobi faaliyeti yürütmesi gerektiğini düşünüyorum. TİAD’ın Alman makamları ile partiler üstü ve siyaset üstü çalışma yürüterek hem iki ülke ekonomisine hem de iki ülke dostluğuna katkı sağladığını duymak ve öğrenmek bizleri çok mutlu ediyor. Bu hizmetleri diğer STK’larımızdan da beklemekteyiz “dedi.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.