Başkonsolos Davaz’dan Ahlen’e nezaket ziyareti

Başkonsolos Davaz’dan Ahlen’e nezaket ziyareti

ABONE OL
17:23 - 09/12/2019 17:23
Başkonsolos Davaz’dan Ahlen’e nezaket ziyareti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Münster şehrinde göreve yeni atanan T.C Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz Ahlen Belediye Başkanı Dr. Berger’i makamında ziyaret etti.

Essen Başkonsolosluğunun farklı bölümlerinde 10 yıl çalıştıktan sonra Münster’e atanan Başkonsolos Davaz yeni görevinde ilk tanışma ve nezaket ziyaretini 7 bine yakın Türkün yaşadığı eski Madenci kenti Ahlen’e gerçekleştirdi.

Ahlenli Türklerin mantelitesini yakından tanıdığını söyleyen Şam doğumlu ve Pariste büyüyen 47 yaşındaki Diplomat Konsolosluk bölgesinde yaşayan T.C vatandaşlarının topluma uyumunun iyi bir eğitim ve dil öğreniminden geçtiğini belirterek” Almanya’ya göç bir başarı hikayesidir. Bugün sadece yaşadığımız Eyalet olan Kuzey Ren Vesfalya’da Türklerin sahibi olduğu işlettiği 25 bin işletmede 125 bin kişi çalışmakta, geçimini temin etmektedir. Yine iki dilli eğitim, anadil derslerinin devamı ve Almanlarla diyalogda uyum için çok önemli” dedi.

 Uyum sağlayarak da kimlik korunabilir

 Ahlen Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger’de Türk Başkonsolosun ilk ziyaretini Ahlen’e yapmasından dolayı son derce mutlu olduklarını belirterek‚ ‘‘Bu sadece şehrimize verilen değeri, saygıyı değil aynı zamanda kültürlerin birlikte yaşamının normalleşmesini gösteriyor. Şehrimizde yaşayan tüm göçmenler bize uyum sağlarken kimliğini, kökenini koruyabilir, sürdürebilir” dedi.

Başkonsolos A. Faik Davazın Ahlen Belediyesini ziyaretinde Ahlen Uyum Meclisi Başkanı İlkay Danışmaz ve Belediyenin Uyum sorumlusu Christiane Heuser’de hazır bulundular.

Danışmaz, Uyum Meclisi, Göçmen Dernekleri ile Şehir idaresi arasındaki çalışmaya övgüler yaptı ve‚ ‘‘Ortaya çıkan ihtilaflı konuları, sorunları konuşarak hemen çözmeye çalışıyoruz” derken Christiane Heuser’de 2020 yılının Eylül ayında yapılacak yerel ve uyum meclisi seçimlerine dikkat çekerek ‚‘‘ Türk kökenliler tüm seçmenlerin yüzde 40 gibi en büyük grubunu oluşturuyor. Onları gelecek Eylül ayında yapılacak olan seçimlere aktif ve pasif olarak en geniş biçimde katılmaya çağırıyoruz” dedi.

ha-ber.com / Ahlen / Mehmet Tanlı

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.