Başkentte Yağış ve Sel Nedeniyle Binden Fazla İhbar

Başkentte Yağış ve Sel Nedeniyle Binden Fazla İhbar

ABONE OL
15:15 - 12/06/2022 15:15
Başkentte Yağış ve Sel Nedeniyle Binden Fazla İhbar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ankara’da aşırı yağış ve sel can aldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent sakinlerini yağışların yarın da devam edebileceği yönünde uyarırken, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, toprak kayması, ağaç devrilmesi, su baskını gibi şikayetlerle Ankara halkından binden fazla ihbar geldiğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, selde hayatını kaybeden kişinin, partinin Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit olduğunu açıkladı.

Başkentte etkili olan sağanak yağışa ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, “Ankara’da sele kapılan bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor” dedi ve selde mahsur kalan üç çocuğun kurtarıldığını bildirdi.

İçişleri Başkan Yardımcısı Çataklı, “Saat 16:00 itibariyle ağaç devrilmesi, çatı uçması, toprak kayması, su baskını, mazgal tıkanması, vb. 112 üzerinden itfaiyeye 1378, AFAD’a 159 ihbar ulaştı. Mahsur kalan üç çocuk kurtarıldı. Bir sele kapılma ihbarı bulunmakta olup AFAD ve JAK ekipleri yönlendirildi” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) yapılan açıklamada, “Merkez dışında, Polatlı ve Haymana’da bugün toplam 13 köyde zarara neden olan yağışların yarın da gün boyu sürmesi beklenmektedir. Büyükşehir Belediyesi 1277 araç 3138 personel ile teyakkuz halinde saha çalışmalarına devam etmektedir” denildi.

VOA tarafından geçilen Başkentte Yağış ve Sel Nedeniyle Binden Fazla İhbar haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Başkentte Yağış ve Sel Nedeniyle Binden Fazla İhbar haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Başkentte Yağış ve Sel Nedeniyle Binden Fazla İhbar haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.