Başkan Böcek, Nürnberg Belediyesinin onur defterini imzaladı

Başkan Böcek, Nürnberg Belediyesinin onur defterini imzaladı

ABONE OL
22:30 - 19/11/2023 22:30
Başkan Böcek, Nürnberg Belediyesinin onur defterini imzaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg-Antalya kardeş şehirlerin Belediye Başkanları buluştu. Antalya- Nürnberg Kardeş Şehir 25.inci Yılını Doldurdu. Nürnberg’e gelen Başkan Muhittin Böcek Onur Defterini İmzaladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya- Nürnberg Kardeş Şehir ilişkilerinin 25.inci yılını doldurması nedeniyle beraberindeki bir heyetle Nürnberg’e geldi.

Nürnberg Büyük Şehir Belediye Başkanı Markus König’i makamında ziyaret eden Böcek, “Nürnberg ile Antalya kardeş ilişkilerimiz bu sene 26’ıncı yılına ulaştı. Bu süreçte karşılıklı güzel ilişkilerimiz çerçevesinde kardeş şehir etkinlikleri düzenledik. Antalya’da menin mutluluğunu yaşadık. Antalyalı gazeteciler ve Nürnberg Basın Kulübü üyeleri medya köprüsü projesiyle dostluklar kurdu. Geçtiğimiz sene kardeş şehir etkinlikleri çerçevesinde Antalya’da dikilen ağaçların büyümesi bize ayrı bir mutluluk verdi. Almanya’dan gelen turist sayısı artması konusunda bu tür dostlukların önemli katkısı oldu” dedi.

Böcek, König ile yaptığı ikili görüşmeden sonra onur defterini imzaladı. Böcek deftere, ‘Kardeşliğimizin daha nice yıllar devam etmesini temenni ediyorum. Ev sahipliğiniz için sonsuz teşekkürler’ notunu düştü.

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Markus König ise, “Tarihe dayanan Türk-Alman dostluğunun pekişmesine yönelik yapılan çalışmalar gibi iki şehir arasında olan bu güzel kardeşliğin devam etmesi de önem kazanmakta. 26.seneye giren Nürnberg ve Antalya kardeşliğin devamı için katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Nürnberg’in tarihi Belediye binasında yapılan görüşme ve imza töreninde, Nürnberg-Antalya Dernek (İN-SAN) Başkanı Rıza Özlek ile Cumhurbaşkanlığı, Bavyera Başbakanlığı tarafından Liyakat nişanı ile Nürnberg Şehir Belediyesi tarafından vatandaşlık belgesi verilen Dr. İsmail Baloğlu ve Antalya’dan Belediye Başkanı ile birlikte gelen heyet hazır bulundu.

ha-ber.com/İlhan Baba-Nürnberg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.