Başkan Biden’ın Kongre’den İsrail ve Ukrayna için ek bütçe talep etmesi bekleniyor

Başkan Biden’ın Kongre’den İsrail ve Ukrayna için ek bütçe talep etmesi bekleniyor

ABONE OL
22:05 - 19/10/2023 22:05
Başkan Biden’ın Kongre’den İsrail ve Ukrayna için ek bütçe talep etmesi bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkan Biden yerel saatle akşam saat 8’de Beyaz Saray’daki Oval Ofis’ten ulusa seslenecek. Biden’ın konuşmasının Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısının ardından yönetimin attığı adımlar ve Rusya’nın Ukrayna işgalini kapsaması bekleniyor.

ABD Başkanı Biden dün İsrail ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Kongre’den daha önce benzeri görülmemiş bir bütçe talep edeceğini söylemişti. Ortadoğu’daki çatışma dikkatleri Biden yönetiminin bir diğer dış politika önceliği olan Ukrayna’daki savaştan kaydırmıştı.

Başkan Biden’ın Kongre’den İsrail, Ukrayna, Tayvan dahil Hint-Pasifik ve sınır güvenliğini kapsayacak şekilde yaklaşık 100 milyar dolarlık yardım paketi talebinde bulunması bekleniyor.

Biden hafta sonu CBS’te yayınlanan 60 Minutes programına verdiği röportajda ABD’nin hem İsrail’deki hem de Ukrayna’daki çatışmalara karşılık verebilecek güçte olduğunu söylemiş, “Biz ABD’yiz. Her ikisiyle de ilgilenebilir ve uluslararası savunmamızı koruyabiliriz” demişti.

ABD Başkanı’nın Ukrayna’nın ve İsrail’in desteklenmesinin ABD’nin ulusal güvenliği meselesi olduğu mesajını vermesi bekleniyor. Biden yönetiminden bir yetkili, Biden’ın “harekete geçilmemesinin maliyetinin daha yüksek olduğunu anlatacağını” söyledi.

CNN’in bir anketine göre katılımcıların neredeyse tamamı Hamas’ın saldırısının ardından İsrail halkına destek veriyor; ancak ABD’nin rolünün düzeyine ilişkin net bir mutabakat olmadığı belirtiliyor.

Ankete katılanların yüzde 35’i ABD’nin doğru düzeyde yardım sağladığı görüşünü dile getirirken, yüzde 36’sı ABD’nin yardım düzeyinin doğru olup olmadığı konusunda tereddütlü.

İsrail ABD’den 10 yıllık mutabakat zaptı kapsamında her yıl yaklaşık 4 milyar dolar güvenlik yardımı alıyor.

Ukrayna’ya yardım konusundaysa Amerikan kamuoyunun desteği Rusya’nın Ukrayna’yı işgal ettiği 2022 yılı Şubat ayından bu yana önemli düzeyde azalmış durumda.

CNN’in Ağustos ayındaki anketine katılanların yüzde 55’i Kongre’nin Ukrayna’ya daha fazla yardım paketi kabul etmemesi gerektiği görüşünü dile getirmişti.

VOA tarafından geçilen Başkan Biden’ın Kongre’den İsrail ve Ukrayna için ek bütçe talep etmesi bekleniyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Başkan Biden’ın Kongre’den İsrail ve Ukrayna için ek bütçe talep etmesi bekleniyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Başkan Biden’ın Kongre’den İsrail ve Ukrayna için ek bütçe talep etmesi bekleniyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.