Basın Konseyi 35. Yılını Kutladı

Basın Konseyi 35. Yılını Kutladı

ABONE OL
21:00 - 07/02/2022 21:00
Basın Konseyi 35. Yılını Kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Basın Konseyi’nin kuruluşunun 35. Yılı pandemi nedeniyle internet üzerinden gerçekleştirilen organizasyonla kutlandı.

Benim de aralarında bulunduğum Basın Konseyi 35. Yıl Buluşması’na, gazetecilerin yanı sıra, siyaset, diplomasi ve hukuk dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı.

Basın şehitlerinin anıldığı ve Türkiye’nin içinde bulunduğu şartların konuşulduğu kutlamada, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, üyelere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Mesleğin etik açıdan yaşatılması ve saygınlığının devam etmesi için mücadele ediyoruz. Basın Konseyi özgür haberciliğin, eleştirel ve sorgulayan bakışın egemen olması için var “dedi.

Türenç, Gazeteci Sedef Kabaş’ın tutuklanmasının yargının ne denli siyasallaştığının somut kanıtı olduğunu belirterek „ Yargının siyasallaşması, mahkemelerin kararlarını siyasetin etkisi altında vermesi, Türkiye’yi çağdaş dünyadan giderek uzaklaştırmaktadır.

Basın Konseyi olarak, meslektaşımız Sedef Kabaş’a yönelik linç girişimi ve mağduriyetin son bulmasını; yargının üzerindeki ağır baskıdan kurtularak, arkadaşımızın bir an önce tahliye edilmesini ve yargılamanın tutuksuz olarak yapılmasını talep ediyoruz. “Diye konuştu.

Toplantı basın konseyi üyelerinin konuşması ardından son buldu.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.